Nieuws Financiën

Bieb reddingsboei Osse binnenstad

"Als we niets doen, stevenen we af op een gebied met nog slechts één echte winkelstraat, rondom de Heuvel", waarschuwt wethouder Gé Wagemakers. De stadsbestuurder wil het zover niet laten komen en presenteerde gistermiddag twee documenten om van koers te wijzigen schrijft Brabants Dagblad.

Paul Driessen 30 maart 2016

Bibliotheekboekenrij1065

Een van de stukken streeft een compacter en sfeervoller centrum na, met meer lokale ondernemers en publiekstrekkers. Wagemakers sluit daarbij een verhuizing van de bioscoop of bibliotheek naar het centrum niet uit. "Als je het niet meer van alleen winkels kunt hebben, moet je ook kijken naar andere manieren om toch zo veel mogelijk mensen naar je binnenstad te krijgen. Evenementen en parkeerbeleid horen daar ook bij."

De wethouder doet in het document een beroep op de inzet van ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum. Met hun hulp hoopt Wagemakers de Walstraat en De Wal bij het winkelgebied te houden. Een goede invulling van het pand dat V&D in die hoek achterlaat, is volgens hem van belang. Daar komt document nummer twee om de hoek kijken. Dat stuk gaat over de toekomst van het cultuurcluster aan de Raadhuislaan. In vier scenario's geeft het college van burgemeester en wethouders aan wat er mogelijk is met de bibliotheek, het Stadsarchief, theater De Lievekamp en kunstencentrum de Muzelinck. Blijven die alle vier aan de Raadhuislaan zitten, of verhuist een deel naar het centrum?

Wagemakers heeft officieel geen voorkeur, maar het is geen geheim dat hij voor een verhuizing van de bieb naar het centrum is. Gisteren droomde hij al weer hardop over een 'cultuurhuis' in de binnenstad, op 'locatie V&D'en waar de ganse dag reuring is. Of het zover komt, is aan de lokale politiek. Die praat op 19 mei over de documenten en is vooralsnog sterk verdeeld. over het verhuizen van de bieb.