Aangeboden door Credit Linked Beheer

Branded Content Financiën

Beleggen in duurzame energiezuinige huurwoningen

Het zijn economisch spannende tijden; hypotheekrentes stijgen, de overheid kijkt kritisch naar huurprijzen en huizenprijzen dalen. Is dit een goede tijd om in huurwoningen te beleggen? ,,Jazeker”, stelt Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer.

Sara Terburg 23 augustus 2023

Beleggen in duurzame energiezuinige huurwoningen 2

Beleggen in duurzame energiezuinige huurwoningen. Foto: Credit Linked Beheer

tracking pixel

,,In onze fondsen zitten duurzame nieuwbouwwoningen. Deze woningen stijgen sneller in prijs dan oude huizen en appartementen en de prijs zakt minder snel in tijden van dalende huizenprijzen. Bovendien biedt het aanhoudend woningtekort kansen voor investeerders om te profiteren van de groeiende vraag naar huurwoningen.”

In de verhuurmarkt heerst onrust over plannen van Hugo de Jonge, demissionair Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Er ligt een puntensysteem klaar om woekerhuren tegen te gaan. Reijersen van Buuren: ,,Als bedrijf vinden wij het goed dat woekerhuren worden bestreden en staan we achter de Wet Betaalbare Huur, maar een nuancering is op zijn plaats. Het is nog niet zeker of een nieuw kabinet het voorstel overneemt.” Als professionele beheerder van woningfondsen zit Credit Linked Beheer dicht op de bal. ,,We toetsen onze aankopen en huurprijzen altijd aan de actuele en verwachte regelgeving. Hierdoor rekenen we met huurprijzen die realistisch zijn, ook wanneer de Wet Betaalbare Huur van kracht wordt.”

Beleggen in nieuwbouw huurwoningen

Credit Linked Beheer combineert de inleg van participanten met hypothecaire geldleningen en bekostigt hiermee een groeiende vastgoedportefeuille van energiezuinige eengezinswoningen en appartementen. Inmiddels beheert het bedrijf acht particuliere woningfondsen. Participanten krijgen elk kwartaal dividend uitgekeerd en profiteren van de potentiële waardestijging van het vastgoed. ,,Ook tijdens economische recessies hebben mensen een plek nodig om te wonen. Er zal dus altijd vraag zijn naar huurwoningen en zeker naar huurwoningen met lage energiekosten. Dit biedt een stabiele basis voor een rustig rendement.”

Beleggen in duurzame energiezuinige huurwoningen. Foto: Credit Linked Beheer

Bouw van 45 appartementen in Capelle aan den IJssel gestart

,,Berichten in de media over stikstofproblematiek dragen bij aan het negatieve beeld dat er nergens meer gebouwd kan worden. Maar er wordt wel degelijk gebouwd. Wij hebben voor een van onze fondsen half juli een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar en aannemer Van Wijnen voor de bouw van 45 appartementen in Capelle aan den IJssel. Alle vergunningen zijn afgegeven en de bouw is in augustus gestart.”

Belegger profiteert van groeiende vraag naar duurzame en energiezuinige huizen

,,We investeren alleen in energiezuinige, duurzame huizen met minimaal een energielabel A. Een deel is met nul-op-de-meter zelfs energieneutraal; een groot voordeel met de huidige energieprijzen. Met de bouw van nieuwbouwwoningen die voldoen aan de meest recente duurzaamheids- en kwaliteitseisen helpen wij, en dus onze beleggers, het verbruik van fossiele brandstoffen terug te dringen.” Nieuwe, kwalitatieve woningen hebben weinig onderhoudskosten. ,,Dus minder lasten die ten koste gaan van het rendement voor onze beleggers.” En Het Kadaster constateert dat dit soort woningen sneller in prijs stijgen dan oudere, minder energie-efficiënte exemplaren.”

Een bijdrage aan een oplossing van het woningtekort

Ook het aanhoudende woningtekort is een argument om juist nu in huurwoningen te beleggen. ,,De schattingen over het tekort lopen op tot 400 duizend woningen. Dat aantal zal niet snel dalen doordat de migratie naar verwachting verder zal toenemen. Onze participanten leveren een bijdrage aan een oplossing door te investeren in onze fondsen.” Bij Credit Linked Beheer weten ze natuurlijk dat de huizenprijzen niet continu stijgen. ,,Beleggen in huurwoningen doe je voor een langere periode, om zo te profiteren van een waardestijging op de lange termijn.”

Beleggen in duurzame energiezuinige huurwoningen. Foto: Credit Linked Beheer

Aantal woningen in fondsen Credit Linked Beheer groeit

Credit Linked Beheer koopt nieuwbouwwoningen van projectontwikkelaars en soms bestaande, jonge woningen. “Onze portefeuille bestaat uit middenhuur-huizen met een kale huur tussen 700 en 1.400 euro. We hebben op dit moment 2.200 woningen in de verhuur verspreid over ruim 100 locaties in Nederland en nog eens 1.100 woningen zijn in aanbouw.” Daarnaast voeren wij gesprekken met verschillende projectontwikkelaars over de aankoop van meerdere woningprojecten verspreid over heel Nederland. Dit is zowel goed nieuws voor mensen die een woning zoeken als voor degenen die een deel van hun spaargeld willen beleggen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.