Nieuws Financiën

BTKzorg Hengelo fuseert mogelijk met BTW Thuiszorg in Hoogeveen

Thuis- en kraamzorgorganisatie BTKzorg uit Hengelo wordt mogelijk overgenomen door Beter Thuis Wonen Thuiszorg uit Hoogeveen, laat De Twentsche Courant Tubantia weten. ,,Wordt het geen fusie, dan mogelijk een intensieve samenwerking", zegt mede-eigenaar Edwin Beekman van BTW.

Van onze redactie 20 december 2016

Zorg oud pixabay

Een eventuele overname gaat niet ten koste van banen bij BTKzorg, aldus Beekman. Hetzelfde geldt voor de zorg aan cliënten, zegt eigenaar Bert Kolfoort van BTKzorg. Gemeenten, zorgkantoren en personeel moeten achter de fusie staan.Een overname kan alleen doorgaan als de Nederlandse Zorg Autoriteit(NZA) ermee instemt. BTW Thuiszorg is met 1500 medewerkers en 5000 cliënten nagenoeg even groot als BTKzorg.

Pensioen

Aanleiding voor de gesprekken met BTW is dat Kolfoort gebruik wil maken van zijn pensioen. Een andere belangrijke reden zijn de strenge eisen die gemeenten en zorgverzekeraars stellen aan thuisorganisaties. ,,Schaalvergroting biedt meer bestaanszekerheid", aldus Kolfoort. Hij stopte op 1 oktober 2015 al als directeur van BTKzorg.