Nieuws Financiën

Bunq gaat samen met partner hypotheken verstrekken

Het nieuws omtrent Ali Niknams online bank bunq blijft komen: na de grootste Europese investeringsronde vorige week, wordt nu bekend dat bunq als eerste Europese mobiele bank hypotheken gaat aanbieden. Om deze dienst te leveren, is de snelgroeiende bank van oprichter Ali Niknam een samenwerking aangegaan met het Tulp Hypotheken. De uitrol in Nederland wordt begin 2022 verwacht.

Van onze redactie 9 december 2021

Ali Niknam Bunq

Bunq speelt in op de behoeftes van de mensen die het hardst worden getroffen door de krapte op de woningmarkt.

De Nederlandse huizenprijzen zijn in de periode tot juni met bijna 15 procent gestegen. Nederland laat hiermee de sterkste stijging van de afgelopen 20 jaar zien en behoort daardoor tot de grootste stijgers in de Europese Unie.

Mobiele bank bunq speelt daarom in op de behoeftes van de mensen die het hardst worden getroffen door de krapte op de woningmarkt: starters die snel en eenvoudig hun eerste huis willen kopen. De bank beoordeelt hypotheekaanvragen binnen 24 uur en zegt daarmee de wachttijden die bij traditionele banken vaak flink oplopen te kunnen verkorten.

,,Dat we onze gebruikers als eerste mobiele bank in Europa hypotheken aanbieden is een geweldige ontwikkeling voor iedereen bij bunq''

Ali Niknam, oprichter en ceo bunq

Bunq wil klimaatbewuste consument ondersteunen bij milieuvriendelijker maken woning

Verder ondersteunt bunq de klimaatbewuste consument bij het milieuvriendelijker maken van hun woning, bijvoorbeeld via isolatie en zonnepanelen.

,,Bij bunq zijn we constant bezig met innoveren om onze gebruikers van dienst te zijn. Dat we onze gebruikers als eerste mobiele bank in Europa hypotheken aanbieden is een geweldige ontwikkeling voor iedereen bij bunq”, aldus Ali Niknam, oprichter en ceo van de bank.

Paul Wessels, mede-oprichter en cco van de Tulp Group: ,,Tulp kijkt ernaar uit om bunq te ondersteunen om een succesvolle nieuwe kredietverstrekker te worden op de Nederlandse markt. Deze samenwerking is een mooie kans voor de verdere positionering van ons bestaande platform."

Mobiele bank bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam. Foto: bunq

Fusies en overnames blijvend onderdeel van groeistrategie bunq

Afgelopen juli kondigde bunq de grootste serie A-ronde aan die ooit door een Europese fintech-onderneming is gerealiseerd. Het bedrijf haalde 193 miljoen euro op in een deal met het Britse private-equitybedrijf Pollen Street Capital, waardoor bunq op ongeveer 1,6 miljard euro werd gewaardeerd. Tegelijkertijd rapporteerde bunq ook haar eerste winstgevende maand ooit.

De eerste investering van extern kapitaal zal de bank helpen om verder uit te breiden in Europa en om fusies en overnames blijvend onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf te maken. Als onderdeel van de deal heeft bunq Capitalflow overgenomen, een in Dublin gevestigde onderneming die kredieten verstrekt aan mkb-ondernemers in een breed scala van sectoren in de Ierse economie.

Lees ook: Ali Niknam's bunq na 193 miljoen investering meer dan 1 miljard euro waard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws