Nieuws Financiën

Café vrolijkheid dicht om 'kraakrisico'

Eigenaar Reggeinvest BV maakt café De Vrolijkheid 'hufterproof'. Er is geen opvolging voor zaak overleden Ria Dijk.

Van onze redactie 5 februari 2016

Cafe Thinkstock

Café-restaurant De Vrolijkheid gaat, nu uitbaatster Ria Dijk is overleden, niet meer open. Vandaag maakt eigenaar Reggeinvest BV het pand 'hufterproof'. Er komen hekken om het pand en ramen en deuren worden gesloten. "Het is triest. Wij hadden het ook graag anders gezien", zegt Jan Westerik van Reggeinvest.

FoodcourtDe projectontwikkelaar gaat op de plek een 'foodcourt' bouwen, met onder meer een Burger King en KFC. Procedures daarvoor lopen nog. Als die voor Reggeinvest gunstig verlopen, kan de bouw in de zomer beginnen. Tot die tijd had Ria Dijk in principe gebruiksrecht op het pand. Helaas overleed zij op 22 januari plotseling op 61-jarige leeftijd. Een grote schok voor de vaste bezoekers van het café, onder wie veel fans en spelers van PEC Zwolle. Zij deden haar met veel egards uitgeleide tijdens de uitvaart en de eerste thuiswedstrijd van de club.

Krakers"Ria's erfgenamen willen de zaak niet voortzetten, dus zit er niks anders op dan de boel af te grendelen", zegt Westerik, bij wie vooral het schrikbeeld van kraak op het netvlies staat. "Ooit had ik een kantoorpand in Arnhem dat werd gekraakt. Stond ik op een morgen met mijn sleutel voor mijn eigen pand en vroeg zo'n jongen 'wat ik hier te zoeken had'. Absurd. Als het even kan, wil ik herhaling daarvan voorkomen."

Foto: Thinkstock