Nieuws Financiën

Crowdfunding voor containerhostel in Groningen

Het Rebel Rebel Hostel, een uit zeecontainers opgebouwd hostel, is een initiatief van ondernemers Anika Postma en Anna Liefers, bericht GIC.

Van onze redactie 7 maart 2016

Geld crowfunding Hoogeveen 1

In mei 2015 wonnen deze twee ondernemers een pitchwedstrijd van een grote, op poten staande zeecontainer op het voormalige suikerfabriekterrein. Sinds mei 2015 zijn er nog acht nieuwe zeecontainers bijgebouwd.

Via deze crowdfundingactie hopen Anika en Anna genoeg geld binnen te krijgen om het hostel komende zomer te kunnen openen. De campagne wordt georganiseerd op het crowdfundingplatform Crowdaboutnow.

"Op deze gave industriële locatie willen wij een gezellige plek creëren waar onze gasten niet alleen lekker kunnen slapen maar waar zij ook op een unieke en onvergetelijke wijze kennis kunnen maken met Groningen", schrijven Anika Postma en Anna Liefers op de crowdfundingspagina.

Drie containers worden ingericht als slaapzaal met stapelbedden en de andere containers worden gemeenschappelijke ruimtes voor ontbijten, zelf koken enz.

Zelf hebben de ondernemers al 15.000 euro geïnvesteerd om onder meer de acht containers op hun plek te krijgen. Voor de inrichting is nu gestart met de campagne met als doel om 35.000 euro op te halen.