Nieuws Crowdfunding

Familiebedrijf VANLIER gaat aandelen verkopen voor groei en verduurzaming

Het ruim twee eeuwen oude Nederlandse schoenenmerk VANLIER gaat een deel van zijn B-aandelen verkopen via het platform van Bondex. Met deze beslissing wil het familiebedrijf een community van mede-eigenaren opbouwen en het merk verder versterken in lijn met de beoogde groeistrategie en duurzame ontwikkeling.

Van onze redactie 16 juni 2023

Vanlier investeren

Beeld: VANLIER

Als familiebedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan 200 jaar heeft VANLIER naar eigen zeggen altijd gestreefd naar succes en relevantie in een constant veranderende markt. Geert van Spaendonck is momenteel de enige eigenaar van VANLIER, en onder zijn leiding heeft het merk zich ontwikkeld tot een bloeiende onderneming. In zijn inspanningen om het schoenenbedrijf te laten groeien, heeft hij altijd kunnen rekenen op de energie en toewijding van de betrokken werknemers en stakeholders.

Een écht familiebedrijf

Als bewijs van zijn voortdurende betrokkenheid bij het merk en zijn visie op groei, heeft Geert van Spaendonck besloten het bestuur van VANLIER uit te breiden en te verjongen. Zijn dochter, Christina van Spaendonck, een ervaren econometrist, heeft het stokje overgenomen als ceo van VANLIER. Christina, die al geruime tijd actief is binnen het bedrijf, deelt dezelfde passie en toewijding als haar vader. Ze brengt een gedegen financiële achtergrond en strategische inzichten met zich mee en zal een cruciale rol spelen bij het bepalen en implementeren van de bedrijfsstrategie.

Een VANLIER-community van mede-eigenaren

Met deze verandering, willen ze nu ook een innovatie doorvoeren in de eigendomsstructuur. Christina wil graag een community van mede-eigenaren opbouwen, waar zij zelf ook deel van uit gaat maken. Ze willen in contact zijn met die community, ernaar luisteren en leren. Die community zal betrokken worden bij het bedrijf en een ambassadeursfunctie vervullen voor het merk. Er ontstaat volgens het bedrijf zo een unieke kans voor fans van het merk om in het bedrijf te investeren en deel van die community van aandeelhouders te worden.

'Als bewijs van zijn voortdurende betrokkenheid bij het merk en zijn visie op groei, heeft Geert van Spaendonck besloten het bestuur van VANLIER uit te breiden en te verjongen'

Geert en Christina van Spaendonck. Foto: VANLIER

Geert van Spaendonck is enthousiast over deze nieuwe stap voor VANLIER en is ervan overtuigd dat het de weg vrijmaakt voor verdere groei en succes. Hij nodigt alle fans en geïnteresseerde investeerders uit om deel te nemen en samen met VANLIER te bouwen aan een veelbelovende toekomst.

Lees ook: Zeynep (29) wil wereld veroveren met torenhoge pumps voor... mannen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws