Nieuws Crowdfunding

Deze ondernemers zien zakelijke kansen in nieuwe Olympische sport boulderen

De ondernemers René Geerlings, Jesse van der Werf en Irene Pieper willen na de zomer Boulderstation Enschede openen. Een plek waar sportieve ontwikkeling centraal staat en die bijdraagt aan het volwassen worden van boulderen als nieuwe Olympische sport.

Van onze redactie 20 juli 2023

Crowd Funding boulderen enschede

René Geerlings, Jesse van der Werf en Irene Pieper zijn de oprichters van Boulderstation Enschede. Eigen foto

Om de locatie in hartje Enschede te kunnen openen zijn de ondernemers een crowfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. In korte tijd haalden zij samen met betrokkenen ruim 80.000 euro op. Het streven is om uiteindelijk 150.000 euro op te halen.

Het Boulderstation is opgericht door René Geerlings, Jesse van der Werf en Irene Pieper, drie ondernemers met een passie voor klimmen. Tijdens de Olympische Spelen in 2020 stond sportklimmen voor het eerst op het programma, sindsdien is boulderen steeds populairder geworden. Toch is er in de omgeving van Enschede maar één boulderhal te vinden.

''Vanuit mijn passie als ex-wedstrijdklimster en Nederlands kampioen Boulderen vind ik het belangrijk om van het Boulderstation een plek te maken waar men plezier kan beleven aan deze sport''

Irene Pieper

In korte tijd is er al ruim 60.000 euro geïnvesteerd door fans van Boulderstation

,,We geloven dat er ruimte is voor nog een boulderhal. Vanuit mijn passie als ex-wedstrijdklimster en Nederlands kampioen Boulderen vind ik het belangrijk om van het Boulderstation een plek te maken waar men plezier kan beleven aan deze sport, maar het is ook een plek waar klimmers die later willen meedoen in de top, optimaal kunnen trainen,” stelt Pieper.

Om het Boulderstation te kunnen financieren zijn de ondernemers een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders. In een korte tijd is er al ruim 60.000 euro geïnvesteerd door fans van het Boulderstation.

Pieper: ,,We zijn nog maar net onderweg met onze crowdfundingcampagne, maar wat kregen we al veel supermooie reacties binnen van mensen, die net als wij, geloven in dit plan. Dit geeft nog meer energie om van Boulderstation de tofste boulderhal van Nederland te maken.''

Lees ook: Vegan Masters groeit door en lanceert nieuwe financieringsronde: 'Plantaardige voeding is dé toekomst'

Als er meer geïnvesteerd wordt, komt er ook een kinderstation

Het minimale doelbedrag van de crowdfundingcampagne staat op 150.000 euro. Daarmee willen de ondernemers onder andere mooie grepen kopen en douches en kleedkamers bouwen. Als er meer geïnvesteerd wordt, dan komt er ook een kinderstation.

De crowdfunding is een leningcampagne, de geïnvesteerde bedragen worden in vijf jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 4 procent. Daarnaast worden investeerders afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag beloond met extra’s zoals een rittenkaart. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 20 augustus.

Lees ook: Deze ondernemers starten crowdfunding voor 'High On Life'-community On Other Drugs

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws