Video Crowdfunding

Eerste gespecialiseerde barbecue-schoonmaakbedrijf van Nederland start na crowdfunding

Het naar eigen zeggen allereerste gespecialiseerde barbecueschoonmaakbedrijf van Nederland opent begin april haar deuren. Met een succesvolle crowdfundingcampagne op zak, hoopt initiatiefnemer Diederik Warmelink dat ons land met zijn startup het hele jaar door veilig, duurzaam en hygiënisch kan barbecueën.

Van onze redactie 28 maart 2021

Barbecue schoonmaken bbq

Geen zin in schoonmaken na het barbecueën? BBQ-SPA komt met de oplossing. Foto: Shutterstock.

Barbecueën en ontspanning zijn onlosmakelijk verbonden, zeker nu het voorjaar weer is aangebroken. Met een kapotte staalborstel de worstjes van het rooster schrobben, past daar niet bepaald bij. Een startup neemt die vieze klus over. De consument kan zijn barbecue langsbrengen bij BBQ-SPA, hij kan worden opgehaald of een onderhouds monteur komt de kamado (een soort van Green Egg, red.) bij de klant thuis in de watten leggen.

Duurzaam, hygiëne en veiligheid vaak onderschat

Volgens oprichter Diederik Warmelink onderschatten veel mensen de huidige staat van hun barbecue. ,,Overgebleven voedselresten en vet zorgen voor steekvlammen of een onhygiënische maaltijd. Daar komt nog eens bij dat de levensduur van een barbecue halveert als je hem niet goed onderhoudt.''

''Omdat niet iedere barbecue zomaar achterin een auto past, kan de klant er ook voor kiezen het apparaat door BBQ-SPA thuis op te laten pikken''

Diederik Warmelink, BBQ-SPA (foto onder)

In Het Gooi opent binnenkort het allereerste wellnessresort voor barbecues in Nederland. Warmelink zag deze dienst eerder in de Verenigde Staten en Canada en besloot de dienst hier op te starten, voorzien van een Nederlands sausje.

Servicebeurt voor kamado en vaste inbouw-barbecues

Kleinere barbecues of grillroosters kunnen worden afgeleverd op de vestiging in Bussum. Omdat niet iedere barbecue zomaar achterin een auto past, kan de klant er ook voor kiezen het apparaat door BBQ-SPA thuis op te laten pikken. Binnen een paar dagen staat de barbecue weer gepoetst op de stoep. Een servicebeurt voor de kamado en vaste inbouw-barbecues worden bij de klant thuis uitgevoerd.

Lees ook: Jongensdroom komt uit: nieuwbakken horecaondernemers openen restaurant in Peaky Blinders-stijl

Crowdfunding voor Gooische startup

BBQ-SPA is nu nog een startup. Om Nederland sneller om te krijgen naar een duurzaam, veilig en gezonder BBQ-land, is in maart via CrowdAboutNow een crowdfundcampagne gestart. De campagne is inmiddels behoorlijk populair, maar geïnteresseerden kunnen nu nog meedoen.

Lees ook: Remedie crisis? De ondernemer achter A-Z barbecue vertrouwt op kameraadschap

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws