Barbecueën en ontspanning zijn onlosmakelijk verbonden, zeker nu het voorjaar weer is aangebroken. Met een kapotte staalborstel de worstjes van het rooster schrobben, past daar niet bepaald bij. Een startup neemt die vieze klus over. De consument kan zijn barbecue langsbrengen bij BBQ-SPA, hij kan worden opgehaald of een onderhouds monteur komt de kamado (een soort van Green Egg, red.) bij de klant thuis in de watten leggen.
Duurzaam, hygiëne en veiligheid vaak onderschat
Volgens oprichter Diederik Warmelink onderschatten veel mensen de huidige staat van hun barbecue. ,,Overgebleven voedselresten en vet zorgen voor steekvlammen of een onhygiënische maaltijd. Daar komt nog eens bij dat de levensduur van een barbecue halveert als je hem niet goed onderhoudt.''
Omdat niet iedere barbecue zomaar achterin een auto past, kan de klant er ook voor kiezen het apparaat door BBQ-SPA thuis op te laten pikken
Diederik Warmelink, BBQ-SPA (foto onder)
In Het Gooi opent binnenkort het allereerste wellnessresort voor barbecues in Nederland. Warmelink zag deze dienst eerder in de Verenigde Staten en Canada en besloot de dienst hier op te starten, voorzien van een Nederlands sausje.
Servicebeurt voor kamado en vaste inbouw-barbecues
Kleinere barbecues of grillroosters kunnen worden afgeleverd op de vestiging in Bussum. Omdat niet iedere barbecue zomaar achterin een auto past, kan de klant er ook voor kiezen het apparaat door BBQ-SPA thuis op te laten pikken. Binnen een paar dagen staat de barbecue weer gepoetst op de stoep. Een servicebeurt voor de kamado en vaste inbouw-barbecues worden bij de klant thuis uitgevoerd.
Lees ook: Jongensdroom komt uit: nieuwbakken horecaondernemers openen restaurant in Peaky Blinders-stijl
Crowdfunding voor Gooische startup
BBQ-SPA is nu nog een startup. Om Nederland sneller om te krijgen naar een duurzaam, veilig en gezonder BBQ-land, is in maart via CrowdAboutNow een crowdfundcampagne gestart. De campagne is inmiddels behoorlijk populair, maar geïnteresseerden kunnen nu nog meedoen.
Lees ook: Remedie crisis? De ondernemer achter A-Z barbecue vertrouwt op kameraadschap