Nieuws Cryptocurrency

Crypto-vermogensbeheerder Icoinic Capital lanceert Delta Neutral Fund: 'Alle oplossingen onder één dak'

Crypto is here to stay. Het Amsterdamse Icoinic Capital lanceert deze week zijn derde fonds, het Delta Neutral Fund. Na de succesvolle lancering van het DeFi Fund in april van dit jaar, richt dit nieuwe fonds zich op marge maken in de cryptomarkt zonder de hoge risico’s die horen bij de beweeglijkheid ervan.

Van onze redactie 29 juni 2021

Crypto valuta bitcoin Icoinic Capital Delta Neutral Fund fonds beleggen finance financiele markt beurs

Het Icoinic Delta Neutral Fund van Icoinic Capital streeft naar een stabiel rendement. Foto: Icoinic Capital

Als een van de eerste Nederlandse crypto-vermogensbeheerders optimaliseert Icoinic Capital de prestaties in de cryptomarkt voor particulieren en bedrijven. Met een zelf ontwikkeld algoritme en prijswinnende fondsen heeft het bedrijf een onderscheiden propositie te pakken.

Het Icoinic Delta Neutral Fund streeft naar een stabiel rendement. Dit rendement komt voort uit efficiënte handel op de grilligheid van de cryptomarkten. Het fonds rekent daarom op een positief rendement in zowel een dalende als een stijgende cryptomarkt, en is bedoeld als anker in een markt die altijd in beweging is.

"Delta Neutral Fund gaat gezien de recente marktontwikkelingen op een mooi moment van start. Beleggers die geloven dat bitcoin verder omlaag gaat hebben nu een stabiel fonds dat gebruikmaakt van bewegingen in de markt"

Wilhelm Roth, ceo Icoinic Capita

Juiste moment voor lancering Delta Neutral Fund

Wilhelm Roth, ceo van crypto-vermogensbeheerder Icoinic Capital: ,,Ons bedrijf geniet al een grote reputatie met ons vlaggenschipfonds, het Icoinic Algorithmic Fund, evenals de succesvolle lancering van ons tweede fonds, het Icoinic DeFi Fund. Nu met de lancering van het Icoinic Delta Neutral Fund, wordt ons aanbod aan beleggers compleet. Wij spelen in op verschillende voorkeuren van onze beleggers, en bieden alle oplossingen onder één dak. Bovendien gaat ons Delta Neutral Fund gezien de recente marktontwikkelingen op een mooi moment van start. Beleggers die geloven dat bitcoin nog verder omlaag gaat, hebben nu een stabiel fonds dat gebruikmaakt van de bewegingen in de markt."

Lees ook: 'Steeds meer mensen willen bitcoin op loonstrook'

Egbert Krop, mede-oprichter en cfo van Icoinic Capital voegt toe: ,,Wij hebben veel klanten die de cryptomarkt interessant vinden, maar die niet het risico van die wisselvalligheid willen dragen. Om hen toch te bedienen, zijn wij enkele jaren bezig geweest dit concept te ontwikkelen en fijn te slijpen. In die periode zijn ook de cryptoderivatenmarkten volwassen geworden (speculeren op de toekomstige prijs van een onderliggende waarde, in dit geval cryptocurrency, red.). Daarom is dit het juiste moment om het Delta Neutral Fund te lanceren. Het fonds is neutraal ten opzichte van de markt. Of die nu omhoog of omlaag gaat, dat zou geen invloed moeten hebben op de performance van het fonds.”

Als een van de eerste Nederlandse crypto-vermogensbeheerders optimaliseert Icoinic Capital de prestaties in de cryptomarkt voor particulieren en bedrijven. Met een zelf ontwikkeld algoritme en prijswinnende fondsen heeft het bedrijf een onderscheiden propositie te pakken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws