Video Cryptocurrency

Yorick Naeff (ceo BUX): ‘Zorgen om beginnend belegger met te weinig kennis’

Dat veel beleggers tegenwoordig vaker een slecht humeur hebben dan een goede, heeft natuurlijk alles te maken met de oplopende rente en recessie. Stevige koersdalingen en cryptocrashes, tijdens De Ondernemer Live vroegen we Yorick Naeff als ceo van BUX wat te doen, hoe daar mee om te gaan. Kijk en luister mee.

Van onze redactie 5 augustus 2022

&t=109s

,,Wat er gebeurt is dat mensen bij een stijgende rente hun kapitaal in stabielere beleggingsproducten stoppen”, vertelt Yorick Naeff in gesprek met De Ondernemer Live-presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. ,,De meer individuelere aandelen zoals crypto hebben daaronder te lijden. Ik durf te stellen dat bij sommige mensen op dat vlak het bloed door de straten loopt. En met de huidige inflatie en de door de ECB aangekondigde rentestijging is het einde nog niet in zicht.”

Het devies volgens Yorick Naeff? Gespreid beleggen. ,,Wij adviseren klanten om op de middellange- en lange termijn te gaan zitten. Door een vast bedrag per maand te beleggen, haal je het timing-effect eruit. Als de koers wat lager staat zoals nu, koop je relatief meer. Zijn de koersen wat hoger, dan koop je wat minder. Het concept voor de lange termijn zorgt ervoor dat je een goed rendement kunt behalen.”

Lees ook: Beleggen op z'n BUX in De Ondernemer Live: ceo Yorick Naeff co-host

Educatieniveau omtrent beleggen moet omhoog

Het klinkt allemaal zo eenvoudig, maar de ervaring leert dat de beginnende belegger vaak niet weet hoe hij of zij op de huidige situatie moet inspelen. Yorick Naeff: ,,Ik moet je eerlijk zeggen dat ik mij er wel een beetje zorgen maak om dat zij er weinig van weten. In een relatief korte periode zijn er ontzettend veel mensen gaan beleggen. Het probleem is dat zij een snelle return willen, maar dat daar nou juist het meeste risico aan kleeft.”

,,Veel mensen hebben toegang tot crypto gekregen, terwijl veel van hen niet of nauwelijks begrijpen hoe het in elkaar steekt. Om die reden moet het educatieniveau omhoog en via een kennisplatform en allerlei video’s proberen we dat bij BUX voor elkaar te krijgen.”

Hoe Yorick Naeff er met zijn BUX voor zorgt dat jij als belegger minder bezig bent met de dagkoersen en dus kan focussen op de lange termijn, zie en hoor je in de videoclip bovenaan deze pagina. Wil je de volledige De Ondernemer Live-uitzending met Naeff als co-host, klik dan op deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws