Nieuws Financiën

Zaak op zondag dicht; tijd voor het gezin

Sleutelmoment: grote en kleine momenten bepalen iemands leven.

Conney Taheij | Foto: Rinie Boon 30 maart 2016

Ferdinandseetlokaal1065

Peter Gorissen is geboren in Werkendam, volgde middelbaar onderwijs in Gorinchem en de opleiding consumptieve techniek bij de CSD in Dordrecht. Hij werkte onder meer bij Hotel Bellevue en De Lachende Gans.

1. Vervelende ervaring"Al sinds mijn vijftiende werk ik in de horeca, hier in Nederland, maar ook in het buitenland. In Dordrecht was ik souschef, chefkok en eigenaar in verschillende restaurants. In 2013 vertrokken we naar Frankrijk om daar een nieuw te bouwen restaurant te exploiteren. Anderhalf jaar later had de eigenaar het pand nog niet af. Na onze terugkeer kwam dit restaurant op ons pad en besloten we opnieuw te beginnen."

2. Klein maar fijn"We wilden een zaak die we samen kunnen draaien, hooguit met een oproepkracht. Klein maar fijn. We hebben zelf geïnvesteerd, al hebben we een deel van ons geld in Frankrijk verloren. Met bijna 30 jaar ervaring in de horeca sta ik niet meer voor verrassingen."

3. Thuissituatie belangrijk"Op deze manier heb ik het naar mijn zin. Het is alleen nog zoeken naar de balans tussen de zaak en ons gezin met twee jonge kinderen. Zo houden we de zaak bewust op zondag dicht, hoewel dat economisch niet voor de hand ligt. Mijn vrouw werkt hier vier dagen en is verder bij de kinderen. De thuissituatie goed regelen, is belangrijk om hier succesvol te kunnen zijn."

Na een teleurstellend Frans avontuur openden Peter Gorissen (43) en zijn vrouw Anne-Marie (37) afgelopen oktober Ferdinand's eetlokaal & bar aan de Ferdinand Bolsingel in Dordrecht.