Nieuws Financiën

Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 1

Berenschot doet al tien jaar lang onderzoek naar de strategische agenda van ondernemend Nederland. Dit jaar hebben CEO's en bestuurders van meer dan 500 bedrijven uit verschillende sectoren meegedaan aan het onderzoek. In deel 1 van een serie van vijf kijken we naar strategische issues.

De Ondernemer 8 mei 2016

Strategie

Lees meer: Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 2Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 3Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 4Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 5

CEO's zien graag vooruitgang zonder al te veel risico’s, aldus Berenschot. Maar is dat wel mogelijk in de snelle disruptieve realiteit van tegenwoordig, en belangrijker nog, hoe zorg je tevens voor behoud van je goede reputatie? Dit zijn de vragen die de Nederlandse boardrooms gaan bezighouden in 2016, en waar de CEO nu al wakker van ligt.

In bestuurskamers van het Nederlandse bedrijfsleven worden zaken als reputatie & imago, disruptie & digitalisering, risicomanagement, margedruk en flexibilisering het meest besproken. Reputatie & imago staan al jaren in de top 5 van het onderzoek en staan de afgelopen twee jaar met stip bovenaan de agenda.

Als deze data worden toegespitst op ZZP'ers en MKB'ers, blijkt dat andere thema's belangrijk(er) worden gevonden. Zo hechten ZZP'ers bijvoorbeeld veel waarde aan het businessmodel.