Nieuws Financiën

Deel inboedel verkeerspark Assen verkocht

Van onze redactie 11 januari 2016

Trapauto verkeerspark Assen verkoopt deel inboedel attracties

Eigenaar Herman Jasper van het Verkeerspark Assen heeft een deel van de inboedel, verschillende attracties, verkocht aan de Bikkel Groep in Hoogeveen, schrijft RTV Drenthe. Jasper probeert al twee jaar het Verkeerspark, vlakbij het TT Circuit, te verkopen. Een potentiële nieuwe eigenaar zou afgelopen jaar op het laatste moment zijn afgehaakt, volgens Jasper vanwege een geschil van het Verkeerspark met de gemeente Assen om een stukje grond.

Het park zelf verkeert inmiddels in droevige staat. Vandalen hebben er huisgehouden, koperdieven hebben de elektrische voorzieningen gesloopt.

CampingDe Bikkel Groep is ook eigenaar van een camping in Wijster. Een aantal speeltoestellen verhuist van het Verkeerspark naar die camping. Maar niet alle attracties zijn dus verkocht, benadrukt Jasper. De overige spullen gaan naar een opslag in Appelscha.

FacebookactieFans van het park startten afgelopen jaar via Facebook een reddingsactie, maar stopten daar vorige maand opeens mee. Dat was op verzoek van Jasper.

RechtszaakHet Verkeerspark sloot in 2014 de deuren, nadat het jarenlang verliesgevend was. Jasper en de gemeente Assen hebben een conflict over een stukje grond. Jasper wil het graag aankopen, maar de gemeente wil het stukje niet meer kwijt. Hij vermoedt dat de zaak in april voorkomt.

Toeristisch-recreatieve zoneBij Assen-Zuid, waar ook het Verkeerspark ligt, moet een toeristisch-recreatieve zone ontstaan. Zo zijn er plannen voor een outletcentrum, een ijscomplex en TT Plaza. Daardoor is de grond van het Verkeerspark interessant geworden.

Een nieuwe eigenaar zal naar alle waarschijnlijkheid het terrein verder ontruimen en er iets nieuws ontwikkelen.

In 1957 ging in de Gouverneurstuin in Assen het Jeugdverkeerspark van start, met wegen, trapauto's en verkeersborden. Later verhuisde het park eerst naar het Asserbos en in 1988 naar de huidige locatie. Jasper is sinds zes jaar eigenaar van Verkeerspark Assen.