Nieuws Financiën

Deventer verrassend veelzijdig qua export

Dat beddenfabrikant Auping ook over de grens geld verdient, zal niemand verbazen. In het in april te verschijnen boek Made in Deventer! worden de exportprestaties van ruim tachtig Deventer bedrijven belicht.

Van onze redactie 5 maart 2016

Exportbedrijfsrisico1065

De full color-uitgave is een initiatief van MKB Deventer. MKB Deventer-directeur Marco Kok nam zelf ongeveer dertig interviews voor zijn rekening: ,,Wat mij opviel was dat Deventer veel parels van bedrijven kent met bijzondere prestaties in het buitenland. Dit zijn veelal bedrijven die niet bij het grote publiek bekend zijn. Ook viel mij op dat veel van deze bedrijven vaak niet weten van wat soms de naaste buren in het buitenland doen. Er is ook veel animo voor onderlinge kennisuitwisseling. Daar kan elk bedrijf weer van profiteren.''

Digitale kaarten Zodra Made in Deventer! uitkomt, verschijnt de inhoud ook op www.exportdeventer.nl. Hierop staan digitale kaarten per werelddeel. Wie een land aanklikt, ziet direct welke Deventer bedrijven naar dat land exporteren. Tot op heden is dit voor 65 bedrijven in kaart gebracht. De verkoopprijs van het exportboek is nog niet vastgesteld. Het wordt mogelijk vertaald in het Engels en Duits.