Aangeboden door DizzyData

Branded Content Financiën

Milieu Services Nederland zegt hallo tegen het halveren van betaaltermijnen

Stel je eens voor. Meer ruimte en tijd om uit te blinken. In dat waar jij écht goed in bent: ondernemen. Innoveren en bouwen aan sterke relaties. Het lukte Milieu Service Nederland met automatische online factuurherkenning en verwerking. „Dankzij slimme software halveerden wij onze betaaltermijnen.”

Crissy Mulder 13 april 2022

Milieu Services Nederland zegt hallo tegen het halveren van betaaltermijnen

DizzyData: Een slim online platform dat onze facturen automatisch verwerkt, inclusief factuurherkenning en factuurautorisatie. Foto: DizzyData

Arne Wijnja, financieel controller bij Milieu Service Nederland, zet op dit moment vol in op digitalisering en automatisering. „Ga je niet mee met de tijd? Dan houd je als bedrijf op te bestaan. Dat is de realiteit. Daarom willen wij dé digitale afvalverlener van Nederland worden. Een belangrijk onderdeel van die digitaliseringsslag is het digitaliseren van de facturenstroom. Zo kwamen we bij DizzyData terecht. Een slim online platform dat onze facturen automatisch verwerkt, inclusief factuurherkenning en factuurautorisatie. Deze partij biedt ons een plug & play oplossing, te gebruiken in combinatie met ons huidige financiële boekhoudpakket. Daardoor konden wij supersnel implementeren. Binnen een maand was het systeem up & running. En dat bleek maar net op tijd te zijn.”

‘’Voorheen reisden alle facturen nog fysiek door het hele pand heen, voor een handtekening: zwart op wit”

Arne Wijnja, financieel controller bij Milieu Service Nederland

Een paar dagen na de livegang van DizzyData, kondigde premier Rutte de eerste lockdown aan, vertelt Wijnja. Dat betekende: thuiswerken, voor iedereen. Dus ook voor de collega’s die de facturen moesten autoriseren. „Voorheen reisden alle facturen nog fysiek door het hele pand heen. Want om alle autorisaties rond te krijgen, moesten onze collega’s hun handtekeningen op papier zetten. Zwart op wit. Dan praat ik over zo’n 15.000 inkoopfacturen per jaar. Wat ben ik blij dat we al die stapels papier niet rond hoefden te gaan brengen. Op die manier hadden we onze leveranciers nooit op tijd kunnen betalen, met alle gevolgen van dien.”

Sterker partnerschap met leveranciers

Milieu Service Nederland zet de software van DizzyData in voor geautomatiseerde factuurverwerking, digitale factuurverwerking en elektronische factuurverwerking. „De onlinefactuurverwerking software biedt ons verschillende toepassingen. Van factuurautorisatie tot en met e-facturatie. Hiermee verwerken wij facturen razendsnel en beschikken we altijd en overal over een actuele en correcte boekhouding. Daarbij voelt de software heel intuïtief aan. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en stroomlijnt al onze facturen foutloos.”

‘’Dankzij de snelheid en accuraatheid van DizzyData, lukt het ons nu om de betaaltermijn van onze leveranciers met de helft in te korten”

Arne Wijnja, financieel controller bij Milieu Service Nederland

Dankzij het slimme platform zien de medewerkers van Milieu Service Nederland in één oogopslag van wie een factuur afkomstig is en wie hem moet goedkeuren. „In het systeem zie je heel duidelijk waar de factuur geboekt moet worden en welke autorisaties daarvoor nodig zijn. De facturen gaan eenvoudig en foutloos door het gehele systeem. Dankzij die snelheid en accuraatheid, lukt het ons nu om de betaaltermijn van onze leveranciers met de helft in te korten. Daardoor hebben we haast nooit meer problemen met betalingen onderling. En dat versterkt ons partnerschap.”

Goed voor de groei, goed voor de sfeer

Ook intern, op de werkvloer, zijn de voordelen tastbaar, zegt Wijnja. „Milieu Service Nederland is een groeiend bedrijf. Dat betekent dat we steeds meer facturen te behappen krijgen. Gelukkig houdt DizzyData de werkdruk in toom. En dat zien, voelen en ervaren onze medewerkers. Terwijl onze organisatie groeit, is er nog voldoende tijd voor gezelligheid. En dat is belangrijk, want wij geloven dat gelukkige medewerkers heel wat waard zijn.”

Verbinden, vernieuwen en verbeteren

Diezelfde mening deelt Mathieu van Baarle, marketing lead bij DizzyData. „Wij zijn altijd in voor het nieuwste en klaar voor het volgende. Als koplopers in Artifical Intelligence (AI) en machine learning hebben wij de kennis om onze diensten steeds slimmer te maken. Dat past bij de ambitie en vernieuwingsdrang waarmee we ruimte en tijd vrijmaken voor accountants én ondernemers. Ruimte en tijd die hen in staat stelt om uit te blinken, simpelweg doordat wij doen waar we zo goed in zijn. Verbinden, vernieuwen en verbeteren. Dat doen we met het plezier waarmee we DizzyData in 2011 zijn gestart. Want dat is voor ons geen werk. Dat vinden we simpelweg veel te leuk.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DizzyData. Meer informatie op: https://dizzydata.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws