Nieuws Financiën

Doorstart voor failliet Service2Media: 15 miljoen euro verdampt

Appbouwer Service2Media is failliet en meteen overgenomen door mobiele serviceprovider CM uit Breda. Het Brabantse telecombedrijf nam anderhalve maand geleden al het platform CERTA Push van Service2Media over waarmee pushberichten kunnen worden verstuurd met de mobiele telefoon.

Van onze redactie 25 februari 2016

Geld 94

Met het bankroet en de overname van Service2Media zien de investeerders in totaal bijna 15 miljoen euro verdampen. Zo veel geld werd er in de tien jaar dat het bedrijf bestond, ingepompt.

2 miljoen overheidsgeld verloren De technologie van Service2media was veelbelovend en het bedrijf won wereldwijd prestigieuze prijzen, maar geld is er al die jaren nooit verdiend. Met het bankroet van het hightechbedrijf gaat ook een kleine twee miljoen euro overheidsgeld verloren.

De provincie Overijssel leende Service2Media een miljoen euro en de provincie was samen met Gelderland via PPM Oost ook voor 11% aandeelhouder in het bedrijf. De overnemende partij CM heeft met Service2Media gemeen, dat het is genoteerd in de Deloitte Fast 50, de lijst met snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Service2Media won in 2011 zelfs de Fast 50

Medewerkers blijven Hoe veel van de 35 overgebleven medewerkers van Service2Media de overstap naar CM mogen maken, is nog niet bekend. “Maar dat zal een substantieel aantal zijn”, verzekert woordvoerder Erik Eggens van CM. “ We houden een kantoor in Enschede.”

CM bestaat sinds 1999 er werken 175 mensen, verdeeld over negen vestigingen in binnen- en buitenland. CM zet de diensten van Service2media voort, zodat klanten ervan verzekerd zijn dat hun mobiele apps online blijven. Service2Media wordt ondergebracht bij OneSixty, een app-bedrijf dat in 2013 al door CM werd overgenomen

Nieuwe eigenaarDe nieuwe eigenaar van het Enschedese bedrijf begon ooit met sms-diensten. Klanten waren en zijn nog steeds partijen, die hun relaties sms-berichten willen versturen. Bijvoorbeeld in het kader van beveiliging, waarschuwing of met een reclameboodschap. De politie, uitzendorganisatie Randstad en ook het Eurovisie Songfestival zijn grote klanten. CM wil meer vormen van mobiele communicatie bieden en daarin passen ook pushberichten en apps.