Nieuws Financiën

En dat is prijs twee!

Van onze redactie 26 januari 2016

Steeleryachts1065

Tijdens het zogeheten Flagship Gala op de openingsdag van Boot Düsseldorf won het Steelerteam met de NG 43 Offshore voor de tweede opeenvolgende keer de prestigieuze vakprijs 'European Powerboat of the Year'. Dat bericht De Stentor dinsdag.

Voor het eerste in de geschiedenis van deze verkiezing won een Nederlandse scheepsbouwer deze titel ook met verschillende boottypes.

"Onvoorstelbaar dat een motorjacht van ons wederom tot beste van Europa is aangewezen. Notabene in Düsseldorf weer, op het hoogste podium. Een geweldige beloning voor ons hele team en opnieuw een erkenning voor onze bedrijfsstrategie, die gebaseerd is op innovatie, anders dúrven zijn," juicht werfeigenaar Hans Webbink.

Precies een jaar geleden loofde de internationale jury de innovatieve kracht van Steeler Yachts en plaatsten ze de volledige gelijkvloerse Panorama 46 FlatFloor op de hoogste troon van de Europese jachtbouw.

Steelers nieuwste Europese paradepaardje, de dertien meter lange NG 43 Offshore, is volgens Webbink verkozen omdat het schip bij hoge snelheid toch comfortabel blijft varen. "De aluminium constructie en 480 pk sterke Yanmar-motor zorgen voor een topsnelheid van ruim 42 kilometer per uur (23 knopen, red.) bij een verbruik van maar 3,8 liter diesel per zeemijl (ruim 1.800 meter, red.). Dat is voor een boot van deze afmetingen en met dit uitrustingsniveau een sensationeel laag brandstofverbruik", legt Webbink uit.

Nieuwe modellenOp de stand in Düsseldorf presenteert Steeler nog tot en met 31 januari drie motorjachten aan het internationale publiek. "En we gaan driftig door met het vernieuwen en verbeteren van onze bestaande vloot. Dit jaar hebben we maar liefst zes nieuwe modellen op stapel staan", aldus Webbink.