Nieuws Financiën

Geldfitzakelijk.nl: nieuwe financiële check en hulp voor ondernemers

Geldfit Zakelijk is een nieuwe online test die vandaag door de Nederlandse Schuldhulproute, in samenwerking met ondernemersorganisaties, banken en verzekeraars, gelanceerd wordt. Via de gratis test kunnen ondernemers bekijken hoe zij er financieel voor staan en waar ze terecht kunnen voor hulp.

Van onze redactie 27 oktober 2020

TOZO regeling geld corona crisis

,,Een groot deel van de ondernemers is onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de overheid en de lokale gemeenten bieden om ondernemers bij te staan”, vertelt Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute. ,,Met Geldfit Zakelijk kunnen zij binnen enkele minuten beeld krijgen van hun situatie, ontvangen tips en krijgen een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn.”

Vaak zijn er meerdere mogelijkheden voor ondernemers. Zo is Erwin Mulder van vervoersbedrijf Tip Top Toers geholpen door MKB Doorgaan toen zijn bedrijf in zwaar weer kwam door de coronacrisis. ,,We hadden net een grote bus aangeschaft en toen begon de crisis. MKB Doorgaan bood een luisterend oor en gaf adviezen voor de juiste financiële ondersteuning. Ook kon ik hulp ontvangen in de vorm van coaching, juridisch of bedrijfskundig advies. Zo sta ik er in zware ondernemerstijden niet alleen voor.’’

Lees ook: Financiële sector helpt ondernemers met geldzorgen

Jacqueline Zuidweg, directeur MKB Doorgaan, is blij dat Geldfit Zakelijk er nu is. ,,Ondernemers zijn gewend om zelfredzaam te zijn, waardoor ze niet gelijk om hulp willen vragen. Met Geldfit Zakelijk kunnen ondernemers eerder zien hoe ze er voor staan en welke hulp er mogelijk is. Ik hoop dat dit de drempel verlaagt om in een eerder stadium in actie te komen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, ook voor ondernemers.’’

Vanaf vandaag is Geldfit Zakelijk online te vinden op geldfitzakelijk.nl. Het eerste hulpaanbod voor ondernemers staat online en is verwerkt in de adviezen van de Geldfit-test. De komende maanden wordt dit aanbod verder uitgebreid en geoptimaliseerd.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.