Nieuws Financiën

Franse Klooster in Sittard wordt Oosters

Het Franse Klooster aan de Walramstraat in Sittard moet een Chinees cultuurcentrum annex gezondheidscentrum met allure worden, blijkt uit de plannen van de Chinese investeerder, schrijft limburger.nl.

Van onze redactie 3 maart 2016

Frans Klooster Sittard

Het Sittardse monument krijgt een ‘Chinees therapiehotel’ met 110 kamers, een restaurant, een ondergrondse parkeergarage met meer dan 100 plekken en een ruimte waar de Chinese taal en cultuur in de breedste zin van het woord worden bevorderd.

Het zijn de plannen in een notendop die de Chinese investeerder uit Shanghai Chen Yagui heeft met het Franse Klooster. Chen Yagui is eigenaar van het monument uit 1905 sinds vorige jaar zomer.

Om de behandelingen op basis van de Chinese gezondheidsleer feng-shui te kunnen geven laat Yaqui 35 specialisten uit China overkomen. Deze behandelingen worden de kapstok van het bedrijf, want daarnaast moet er ook ruimte komen voor vermaak in de vorm van tentoonstellingsruimtes voor keramiek, fotografie, Chinese kalligrafie, theekunst en papierkunst.

Het wordt een veelzijdig gebouw, want naast dit alles moet het ook dé trouwlocatie voor de Aziatische samenleving worden met een ruimte voor Chinese bruidsmode.

Medio 2017 wordt naar verwachting gestart met de bouw en een dik jaar later wordt het monument in zijn nieuwe jasje opgeleverd.