Nieuws Financiën

Frietverkoopster stapt naar rechter

De gemeente Arnhem is een onbetrouwbare partner. Dit zegt horeca-adviseur Gerard Hekkelaan naar aanleiding van de zaak rond frietverkoper Geertje Enneman, voor wie hij sinds anderhalf jaar de administratie verzorgt. Dat bericht De Gelderlander donderdag.

Van onze redactie 25 februari 2016

Geertje enneman frietkot snackbar winkelcentrum arnhem schuytgraaf

Lees ook: Wijk woest om passeren Arnhemse frietkotEnneman heeft inmiddels advocatenkantoor Hijink uit Arnhem in de arm genomen. Een rechtszaak is in de maak.

KwalitariaEnneman staat al 12 jaar met een mobiele frietkot in nieuwbouwwijk Schuytgraaf, in afwachting van een eigen zaak in het nieuwe winkelcentrum. Nu de bouw eindelijk is begonnen, blijkt dat de landelijke keten Kwalitaria een plekje heeft bedongen.

Tot groot ongenoegen van Enneman en enkele wijkbewoners, die een petitie op internet zijn gestart. Deze is al honderden keren ondertekend.

'Zwart op wit'"Ik heb zwart op wit staan dat Enneman het eerste recht heeft", zegt Hekkelaan. Uit notulen van 2 vergaderingen zou blijken dat de gemeente de intentie zou hebben verder te gaan met het echtpaar Van Londen, waar Enneman de kraam van pacht.

Arnhem blijft erbij dat Van Londen op geen enkele manier rechten heeft verworven.