Nieuws Financiën

'Gaat MS Mode in Zwolle dicht dan word ik wel nudist'

MS Mode lijkt van de ondergang gered. Nieuws dat ook in Zwolle met gejuich is ontvangen, meldt De Stentor. ,,Ik weet niet wat ik moet als ze sluiten."

Janske Mollen | Foto: Frans Paalman 16 augustus 2016

Ms mode zwolle frans paalman

Het MS Mode-filiaal in de Zwolse Weeshuispassage ging, net als andere filialen in het land, gisteren weer open. De werknemers zijn hoopvol over een doorstart nu er verschillende gegadigden lijken te zijn. "Dit is mijn kindje", zegt de bedrijfsleidster. "Ik sta al 31 jaar bij MS Mode op de vloer. In onze filialen in Raalte, Zwolle en Deventer."

Dat er mogelijk meerdere gegadigden zijn om de winkels over te nemen, zorgt voor een 'boost' bij haar en de andere vier werknemers. "De hoop op een doorstart zorgt er wel voor dat we hier gemotiveerd staan. We doen het voor de klanten."

Die komen deze maandag en masse winkelen. "Ik zou niet weten waar ik naartoe moet als MS sluit", zegt een dame uit de regio. "Als we gaan winkelen, ga ik hierheen. Het is maar een paar keer gebeurd dat ik hier niet slaag." Een andere klant vult aan: "Ik weet niet wat ik moet als ze sluiten. Dan word ik maar nudist."

Ondergeschoven

De vaste klantenkring is niet voor niets bezorgd, zegt de bedrijfsleider. "We hebben veel voor de klanten met een maatje meer. Zij zijn een ondergeschoven kindje in de modebranche. Wij richten ons juist op deze groep. Daar gaat het uiteindelijk om: dat we de klanten goed bedienen."

De troostende reacties van de klanten zouden het personeel licht depressief kunnen maken. "Maar daar gaan we niet in mee", zegt de bedrijfsleidster vol zelfvertrouwen. "We kunnen niet achterover gaan leunen. Daar heeft niemand wat aan."