Nieuws Financiën

Geld voor ideeën Lelystad

Bedrijven en organisaties in de toeristische sector die zich bezig houden met productontwikkeling kunnen een financieel steuntje in de rug krijgen schrijft De Stentor.

Van onze redactie 18 februari 2016

Geld Stock

In het kader van het project 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien' is voor 2016 een bedrag van 40.000 euro beschikbaar gesteld.

ToewijzingNieuwe activiteiten komen voor een bijdrage in aanmerking als ze bijdragen aan de doelstellingen van dit project, het aantrekken van meer internationale bezoekers aan Amsterdam en de regio rondom en het realiseren van een stijging in het aantal overnachtingen van internationale bezoekers aan de regio rondom Amsterdam. Aanvragen kunnen tot en met 24 maart worden ingediend.

MetropoolregioLelystad is een van de 36 gemeenten die deel uitmaken van de Metropoolregio Amsterdam. Een van de programma's ter versterking van de economie is het project 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien'. Met het instellen van een toeristisch productfonds binnen dit project worden promotie- en marketingorganisaties, het toeristisch en cultureel bedrijfsleven als ook overheden in de Metropool Amsterdam gestimuleerd tot productontwikkeling en -vernieuwing.

BelevingDit moet de beleving van de vastgestelde toeristische thema's binnen de Amsterdamse regio versterken en daarmee grotere aantallen internationale bezoekers trekken. Thema's, gericht op de internationale toerist, die voor het gebied Flevoland (de gemeenten Almere en Lelystad) zijn ontwikkeld, heten 'The Big Lake' en 'New Land'.