Nieuws Financiën

Gerard Harink heeft zijn slagerij in Hengelo te koop staan

Slager Gerard Harink is 65 jaar en heeft geen bedrijfsopvolgers. Hij is met twee overnamekandidaten in gesprek. De Hengelose slager heeft geen haast om zijn slagerij aan de Woltersweg te verkopen. "Ik ben nog zo fit als een hoentje. Maar als er een serieuze kandidaat is, zal ik erover nadenken,” zegt Harink.

Van onze redactie 9 februari 2016

Slager Harink Frans Nikkels

In vierenveertig jaar tijd is er nogal wat veranderd voor Gerard en Annie Harink. In 1972 openden ze hun eerste slagerij in Enschede. De tijd van de eigengemaakte salade. Barbecue, gourmetten en catering, slager Harink was op alle consumentenwensen voorbereid. Op een gegeven moment besloot hij ook een winkel te openen in Hengelo, dat werd de huidige zaak aan de Woltersweg. Vier jaar lang was hij eigenaar van twee slagerijen. „Ik sloot Enschede toen, omdat de buurt ontvolkte.”BasisDe slagerij aan de Woltersweg in Hengelo is zijn basis. „Al mijn activiteiten concentreer ik in Hengelo. Daar heb ik geen spijt van gehad. Het is allemaal zo snel gegaan, te snel voor mijn gevoel. De jaren vlogen voorbij. Het leven van een slager is een goed leven. Het is hard werken of kou veel willen lijden. Dat was voor mij geen keuze.”Passie„Het slagersvak is mijn passie. Ik wil een eerlijk stukje vlees leveren. Daarom verkoop ik vlees van eigen stal, heb ik een eigen worstmakerij, door de jaren heen ga je steeds meer uitproberen. Rund- en kalfsvlees kopen we niet meer in bij grossiers. Ons varkensvlees komt uit Bathmen. Nee, geen scharrelvlees, maar wel diervriendelijke fok. De varkens staan op stro in ruime stallen.”Sociaal"Een slager moet in de winkel sociaal zijn. Je moet wel met iedereen een fatsoenlijk gesprek kunnen voeren.” En nu zoekt hij een opvolger, iemand met dezelfde passie als hijzelf. „Ik heb de tijd, dat de klanten niet denken dat ik morgen weg ben”, zegt hij. „Het kan een half jaar duren voordat de zaak overgaat naar een ander, maar het kan net zo goed twee jaar duren. De zaak staat te koop. Maar ik wil ook wel verhuren. Die twee kandidaten waar ik mee praat zijn aan het nadenken. Het gaat om de winkel, de inventaris, de goodwill, het totaal. Ik zou het liefst zien dat alles blijft zoals het is, met een werkplek voor de drie mensen personeel, onder wie mijn beide dochters.”

Foto: Frans Nikkels