Nieuws Financiën

Goedlopende camping in Rijssen zonder te weten failliet verklaard

De familie Fransen-Borgpeter is verbijsterd over het faillissement dat woensdag werd uitgesproken door de rechtbank in Almelo over haar camping De Biesterij. De familie wist van niks.

Van onze redactie 13 mei 2016

Camping pixabay

Via de website van De Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost vernamen de eigenaren dat de camping op de fles was. De verbazing werd nog groter toen curator Timo Kivik of Beernink van Stekelenburg Advocaten uit Holten zich meldde als de bewindvoerder.

TeruggedraaidDe familie weet inmiddels waar de schoen wringt en verwacht dat woensdag het faillissement wordt teruggedraaid. Volgens dochter Heidy Fransen is er sprake van een misverstand. In het verleden zou een verkeerde nota bij de camping zijn beland. Degene die de rekening stuurde stapte naar de rechter, zonder dat de familie daarvan wist.

Onduidelijk is of de nota voor een ander bedrijf was. De campinghouders zouden niet zijn uitgenodigd door de rechtbank en werden bij verstek failliet verklaard. Volgens de curator is het 'zuur'' voor de familie en dient woensdag het faillissement door de rechtbank te worden teruggedraaid.

Draait goedDe camping in Rijssen bestaat vijftig jaar en draait goed. De standplaatsen, negentig stuks, zijn altijd goed gevuld en in het pinksterweekend is de camping vol.