Nieuws Financiën

Grand Café Neede sluit de deuren, want er kwam bijna niemand

Het afgelopen zomer geopende Grand Café aan de Haaksbergseweg in Neede heeft de deuren voorgoed gesloten. ‘Ik moet u helaas meedelen dat we failliet zijn gegaan’, meldde uitbater Ed Huismans afgelopen zaterdag op de Facebook-pagina van de horecagelegenheid. ‘Wij staan niet meer voor u klaar.’

Van onze redactie 26 januari 2016

Gesloten Winkel

Huismans en twee familieleden staken vorig jaar veel werk in een metamorfose van het vroegere pannenkoekenhuis, dat ze huurden van de eigenaar. Uiteindelijk ging het na een ingrijpende verbouwing begin juli open. „Met ons restaurant willen wij Neede op de kaart zetten”, vertelde kok Alexander Jongerius destijds in deze krant. Maar hij stapte zelf binnen de kortste keren alweer uit het bedrijf, dat zich niet wilde richten op een specifieke doelgroep. De ondernemers gingen ervan uit dat forensen en voorbijgangers de uitspanning zouden weten te vinden en dat het terras veel publiek ging trekken.

„Het Grand Café is nooit goed gaan lopen”, geeft Huismans desgevraagd aan als reden voor het faillissement. „Neede bleek ook niet echt een goede locatie om een dag- en avondhorecazaak te beginnen. Het is een vrij stug volkje. Na opstartproblemen hebben we het nog geprobeerd met een verbeterde service, maar dat mocht niet meer baten. Er kwamen ook toen heel weinig tot helemaal geen mensen. Dan kun je op een gegeven moment niet anders dan de stekker eruit trekken. Natuurlijk is dat voor ons heel erg zuur.”