Nieuws Financiën

House.nl biedt hypotheekadviseurs voortaan makelaarsprovisie aan

Huizenplatform House.nl gaat hypotheekadviseurs ondersteunen in de huidige woningmarkt. Ze kunnen vanaf nu woning(ver)kopers aanbrengen en fysieke diensten oppakken van het (ver)koopproces.

Van onze redactie 5 oktober 2022

House nl

Foto: House.nl

De hypotheekadviseur wordt ook makelaar. De veranderende huizenmarkt zorgt voor minder transacties. Het huizenplatform Funda zal, met het op handen zijnde eigen hypotheeklabel, ook een deel van de hypotheekmarkt gaan claimen. Hypotheekadviseurs moeten dus ondernemender worden om hun marktaandeel te behouden. House.nl biedt daarom naast makelaars-taxateurs nu ook hypotheekadviseurs de mogelijkheid om diensten tijdens het woning(ver)koopproces in te vullen.

''Ondernemende hypotheekadviseurs kunnen nu hun takenpakket eenvoudig uitbreiden door een deel van de makelaarstaken op zich te nemen''

Maurits Grosfeld, ceo House.nl

Takenpakket verbreden

De ceo van House.nl, Maurits Grosfeld, vindt dit een logische vervolgstap van zijn makelaarsdienstverlening. ,,Ondernemende hypotheekadviseurs kunnen nu hun takenpakket eenvoudig uitbreiden door een deel van de makelaarstaken op zich te nemen."

Grosfeld denkt daarbij aan het aanbrengen van nieuwe (ver)koopklanten, bezichtigingen van huizen of inspecties voordat de overdracht bij de notaris plaatsvindt.

Cursus gecertificeerd verkoopbegeleider

Vanuit het grote netwerk van hypotheekadviseurs kunnen ze nu huizenverkopers bij House.nl aanbrengen in een geheel transparant systeem. House.nl stelt daarbij haar digitale platform, backoffice en netwerk ter beschikking. Afhankelijk van de hoeveelheid diensten die een hypotheekadviseur oppakt kan méér provisie worden verkregen. Optioneel kunnen hypotheekadviseurs een cursus gecertificeerd verkoopbegeleider volgen.

Beschikbaar voor klanten van (zzp-)makelaars en hypotheekadviseurs

House.nl is eind 2019 opgericht en speelt in op de veranderende rol van vastgoedmakelaars en hypotheekadviseurs met een landelijk opererend huizenplatform. Partijen die onderdeel uitmaken van het transactieproces, waaronder hypotheekadviseurs, taxateurs, notarissen en banken, zijn aangesloten op het platform van House.nl.

De makelaarsdienstverlening en -technologie achter het platform is beschikbaar voor klanten van (zzp-)makelaars en hypotheekadviseurs. Vorig jaar lobbyde Grosfeld in de Tweede Kamer voor meer transparantie waardoor alle makelaars vanaf 1 januari 2023 een verplicht online biedlogboek moeten gebruiken. Dat online biedlogboek is in het huizenplatform van House.nl zelfs real-time geïmplementeerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws