Nieuws Financiën

iBanfirst neemt Cornhill Payments over: betaling in Britse pond wordt makkelijker

De wereldwijde financiële dienstverlener iBanFirst heeft vandaag de overname aangekondigd van het Britse Cornhill International Payments, de betalingsinstelling die gespecialiseerd is in vreemde valuta en risicobeheer. iBanFirst versterkt hiermee haar waardepropositie door overschrijvingen in GBP (Britse ponden) te vereenvoudigen. Ook Nederlandse MKB'ers zullen hier profijt van hebben.

Van onze redactie 29 juni 2022

Ibanfirst cornhill online betaling

Foto: Shutterstock

De overname bouwt voort op iBanFirsts partnerschap met investeerder Marlin Equity Partners en de ambitie om de internationale expansie te versnellen, partnerschappen te versterken en het marktleiderschap in heel Europa te verstevigen.

Sinds de Brexit - en nu de overgangsperiode ten einde loopt - is het voor klanten uit het Verenigd Koninkrijk en de EU van cruciaal belang om te kunnen rekenen op partners die aan beide zijden van het kanaal stevig voet aan de grond hebben. iBanFirst zegt dat deze overname de kans biedt om haar internationale aanwezigheid en Europese PSP-licentie uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk.

Inkomende en uitgaande GBP-transacties vergemakkelijken

,,Voor de Nederlandse ondernemers en klanten van iBanFirst zal deze overname een betalingscorridor creëren die inkomende en uitgaande GBP-transacties zal vergemakkelijken en versnellen", zegt Jeroen Hoevers als Country Manager Benelux bij iBanFirst: ,,Ondanks de complicaties die door Brexit zijn ontstaan. Hier in Nederland vertegenwoordigen inkomende en uitgaande betalingen in Britse pond een aanzienlijk deel van de totale betalingen die per jaar worden verwerkt. Dus door lokale Britse rekeningen aan platformen toe te voegen, kunnen we onze klanten nog meer mogelijkheden bieden bij hun internationale transacties."

Lees ook: Pandemie heeft digitalisering mkb boost gegeven

Pandemie heeft belang van digitaliseren benadrukt

Vivek Savani van Cornhill zegt dat de pandemie het belang van het digitaliseren van betalingsprocessen en het combineren van sterk FX-risicobeheer met technologische knowhow extra heeft benadrukt. ,,Na verschillende opties te hebben overwogen, blijkt het innovatieve platform en de technologische expertise van iBanFirst de beste oplossing te zijn om aan de behoeften van onze klanten en de Britse markt als geheel te voldoen. Dankzij iBanFirst zullen onze klanten profiteren van een verbeterde grensoverschrijdende ervaring met functies zoals de Payment Tracker, waarmee klanten betalingen kunnen traceren op dezelfde manier als consumenten postpakketten kunnen traceren."

Lees ook: Zij durven het aan ondanks Brexit: Nederlandse ondernemers willen Britse markt veroveren

Ceo-iBanFirst: 'Wereldleider worden in multivaluta betalingen voor MKB'

Pierre-Antoine Dusoulier (ceo van iBanFirst) zegt op zijn beurt onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de dienstverlening die Cornhill biedt. ,,Ons succes wordt gedreven door samen te werken met gelijkgestemde bedrijven die dezelfde waarden hebben als wij. Cornhills businessmodel past perfect binnen onze filosofie bij iBanFirst, waar we geloven in grensoverschrijdende samenwerkingen en eersteklas klantenservice."

,,Deze overname ondersteunt onze ambitie om wereldwijd leider te worden in multivaluta betalingen voor het MKB", vervolgt Dusolier. ,,Onze komst naar het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke mijlpaal en het markeert onze aanwezigheid in tien landen. In de toekomst willen we in heel Europa blijven groeien en richten we onze aandacht in het bijzonder op Zwitserland, Scandinavië en Noord Amerika."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws