Nieuws Financiën

IJsselhotel in Deventer ondergaat grote transformatie

Het IJsselhotel in Deventer krijgt een exclusiever karakter. Het hotel en restaurant blijven wel betaalbaar, vertelt Sandton Hotels aan De Stentor.

Stefan Keukenkamp | Foto: Ronald Hissink 19 januari 2017

Ijsselhotel deventer ronald hissink

Het IJsselhotel in Deventer ondergaat binnenkort een grote metamorfose. De nieuwe eigenaar, beheersmaatschappij Amerborgh, heeft plannen om het Sandton Hotel te transformeren tot het exclusievere Pillows Hotel. ,,Hiermee maken we een grote kwaliteitsslag", zegt Rogier Braakman van Sandton Hotels. De plannen voor een luxer hotel en restaurant liggen inmiddels op tafel. ,,Maar we zitten nog in het beginstadium. Eind van dit jaar is de transformatie afgerond."

Exclusief

Door aanpassingen te doen krijgen het hotel en bijbehorende restaurant een exclusiever karakter. Omdat het IJsselhotel een monumentaal pand is, blijven de ingrepen aan de buitenkant beperkt. ,,We blijven binnen de regels die daarvoor gelden. Vooral het interieur krijgt een upgrade. De buitenkant van het pand zal grotendeels onaangetast blijven."

Voor een kamer in het viersterrenhotel betaal je nu 120 euro per nacht. Volgens Braakman blijven het hotel en restaurant wel betaalbaar. ,,In Zwolle is ook eenzelfde transformatie gedaan en daar zijn de kamerprijzen met zo'n 25 procent gestegen."

Renovatie

NV Bergkwartier heeft het IJsselhotel in Deventer onlangs verkocht aan de groot aandeelhouder van Sandton. Begin deze eeuw is het monumentale pand in vervallen staat gekocht door het de Maatschappij tot Stadsherstel. Precies tien jaar geleden is het volledig gerenoveerd opgeleverd. Bergkwartier gaat een deel van de opbrengsten investeren in andere panden. ,,Eén daarvan zou de Houtmarktschool kunnen zijn", zegt interim-directeur Klaartje Snieders.

Het monumentale pand aan de Houtmarkt is al jaren vervallen en werd geteisterd door asbest en krakers. ,,Het doel is om appartementen te realiseren, maar de vraag is of dat voldoende rendement oplevert. Dat willen we eerst goed uitzoeken, want verkoop is ook nog altijd een optie."