Nieuws Financiën

Innovatieve schommelstoel zet Generator op kaart als man cave

Innovatieve schommelstoel is verkoopsucces van winkel Generator. Een winkelconcept? Dat is er niet. Klantenonderzoek? Nooit gedaan. Een businessplan? Ontbreekt volledig. "We klooien maar wat aan", zegt Arthur Rottier in een interview met De Gelderlander.

Marco Bouman l Foto: Rolf Hensel 27 juli 2016

Schommelstoel

En het werkt. Zijn winkel Generator aan de Sonsbeeksingel staat inmiddels te boek als de man cave van Modekwartier Klarendal. Hij verkoopt er van alles. Uniformjasjes, kunstfotografie, bestek van Oosterbeker Heiko Balster. Maar ook de maquette van Rob Voermans creatie voor Sonsbeek '16, scharreleieren (echte!) van Bart Jansen en diens vliegende kat. "Het beroemdste Arnhemse kunstwerk ooit", zegt Rottier.

Het meest recente verkoopsucces is de schommelstoel die Rottier ontwierp met Nout van Heumen, de ARNH01, naar de initialen van de makers. "Dan heb je al bijna 'Arnhem'", grapt Rottier.

In een paar weken tijd gingen er tientallen van over de toonbank.

Wie een uurtje rondhangt in Generator, ziet waarom. Het is deze ochtend bepaald niet druk in het Modekwartier, maar het prototype van de ARNH01 voor de deur oogt bij voorbijgangers een en al enthousiasme. Van hipster tot senior. "Leuke stoel, zit lekker."

Het is een schommelstoel voor binnen en buiten, legt Rottier uit. Met een frame dat optisch uit één stuk buis bestaat. Het zitgedeelte is gemaakt van stevig schuimrubber met een speciale, geheime coating volgens de 'Rottier-curve'.

De Arnhemmer ontwikkelde die voor alle meubels die hij ontwerpt. "Want het moet natuurlijk wel lekker zitten."

Kwaliteit staat centraal. Ook belangrijk: betaalbaarheid. "Dat lukt door nieuwe technieken, terwijl alles gewoon in Nederland wordt gemaakt."

Het zijn ook de moderne technieken die hem in staat stellen meubels te ontwerpen, te produceren en te verkopen: "Ik heb geen afdeling research & development nodig, of enorme pakhuizen en distributiecentra. Door internet kan ik het gewoon zelf."

De Arnhemmer, die de banken ontwierp die oud-burgemeester Pauline Krikke bij haar afscheid aan de stad cadeau deed, zit vol ideeën voor zijn winkel. Alles is er te koop, behalve de nooit gebruikte Amerikaanse tentkachel uit de Tweede Wereldoorlog.

Rottier wil weer een motorfiets in de etalage - je bent een man cave of je bent het niet. "En ik wil iets doen met de Amerikaanse bevrijders van Nijmegen. Mooie foto's en bijzondere attributen. Ik weet 't, hier in Arnhem hadden de Britten de hoofdrol. Maar ik heb nou eenmaal iets met de VS."

Ik heb geen afdeling research. Door internet kan ik alles gewoon zelf