Nieuws Financiën

Inventaris La Place in online-veiling

De inventaris van negen inmiddels gesloten La Place restaurants wordt via online-veilingen te koop aangeboden.

Van onze redactie 5 april 2016

Vdgoed

De veilingen worden uitgevoerd door het internetveilinghuis BVA Auctions. Donderdag opent de veiling van spullen uit de vestiging in Meppel. Tot woensdag 13 april kan er worden geboden. Een week later is de ophaaldag.

VeilingGisteren en vandaag sloten de veilingen van inventaris uit de vestigingen in onder meer Den Helder, Beverwijk en Amsterdam. Eind deze maand wordt ook de inventaris van de vestiging in Deventer geveild. De inboedel van La Place uit de warenhuizen in Zwolle en Leeuwarden wordt naar Apeldoorn gebracht en daar, samen met die van Apeldoorn, eveneens eind deze maand geveild. Alles moet de deur uit, van keukeninrichting en -apparatuur tot restaurant inrichting, meubilair en buffettoebehoren.

GeslotenLa Place was een onderdeel van het failliet verklaarde V&D concern. Een klein deel van de vestigingen was in handen van franchisenemers. 55 vestigingen in de warenhuizen van het concern zijn gesloten.

Supermarktketen Jumbo heeft 61 'losse' vestigingen van de restaurantketen overgenomen. Die zijn ondergebracht in de nieuwe vennootschap La Place Food BV. Dat geldt bijvoorbeeld voor vestigingen langs de A50 bij Apeldoorn, die in Deventer en in Lelystad.

Foto: Emiel Muijderman