Nieuws Financiën

Jeff Bezos rijkste op aarde: welke Nederlander staat bovenaan?

De rijken zijn weer flink rijker geworden de afgelopen twaalf maanden. In totaal telt de wereld 2.755 miljardairs, samen goed voor 13.100 miljard dollar. Nederland telt twaalf miljardairs. We zetten de meest opvallende namen op een rij.

Peet Vogels (AD) 7 april 2021

Jeff Bezos Forbes portret Amazon rijkste

Jeff Bezos is met afstand de rijkste mens op aarde. Foto: Shutterstock

De lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos, de baas van Amazon. Hij is met afstand de rijkste man ter aarde met een geschat vermogen van 177 miljard dollar (149 miljard euro), meldt het AD.

De coronapandemie heeft in ieder geval goed uitgepakt voor de rijken. Tussen maart 2020 en maart 2021 kwamen er maar liefst 660 miljardairs bij, oftewel één per zeventien uur, zoals tijdschrift Forbes berekende. Ter vergelijking, in 1987 telde de wereld 140 miljardairs. In totaal groeide het vermogen van de miljardairs afgelopen jaar met 5 biljoen dollar.

Boven: rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken. Foto: ANP

Ook Jitse Groen (Just Eat Takeaway) in lijst

De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, de erfgename van het Heineken-imperium. Zij staat op plek 116 in de lijst van het zakenblad met een geschat vermogen van 16,7 miljard dollar (14,1 miljard euro). Nummer twee is Frits Goldschmeding, de oprichter van uitzendbureau Randstad. Zijn vermogen bedraagt 6 miljard dollar (ruim 5 miljard euro).

Andere vermogende Nederlanders zijn onder anderen Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (1,4 miljard dollar) en Joop van de Ende, goed voor 1,3 miljard dollar.

''Met een vermogen van 155 miljard dollar (130,9 miljard euro) ligt Elon Musk ver achter op Jeff Bezos''

Forbes

Strijd tussen Elon Musk en Jeff Bezos

Afgelopen jaar leek er een spannende strijd te ontstaan tussen Bezos en Elon Musk om wie zich de rijkste man ter wereld mag noemen. Musk heeft die strijd duidelijk verloren. Met een vermogen van 155 miljard dollar (130,9 miljard euro) ligt hij ver achter op Bezos.

Dit zijn de tien rijkste mensen op onze planeet volgens de Bloomberg Billionaires Index. Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws