Nieuws Financiën

Jonge ondernemers in Groningen crowdfunden voor hun C.V. Creator

De Groningse student Wytze Huizinga is een project gestart om werkzoekenden te helpen met het opstellen van hun cv. Hij is met zijn compagnon Manja Peters- Knevelbaard BouwjeCV.nl gestart. Als Grafisch Ontwerper en student Brand- en Designmanagement weet Wytze als geen ander dat een cv niet alleen gaat om het opsommen van je vorige werkzaamheden.

Van onze redactie 9 september 2016

Cv creator

,,Het enige dat je wil is op gesprek worden uitgenodigd, dan moet je cv opvallen." Manja voegt toe: ,,Toch blijft het maken van een cv voor veel mensen lastig en tijdrovend, dat willen we makkelijker maken."

Vormgeven

Zo ontstond het idee van Wytze en Manja om een heuse online CV-creator te bouwen. ,,Het is een systeem waarmee je je cv kan vormgeven en vullen. Denk aan leuke achtergronden, lettertypes, symbolen. Ook krijg je per onderdeel tips voor je tekst. Je ziet dan gelijk hoe het eruit komt te zien." Wytze en Manja zien de vraag om zo’n systeem niet alleen bij werkzoekenden, maar ook uitzendbureaus, detacheringbureaus en loopbaancoaches.

Crowdfundingcampagne

Om het systeem te bouwen is het duo een crowdfundingcampagne gestart. ,,We willen dit systeem graag met de crowd bouwen. Zo ziet iedereen gelijk wat we van plan zijn," aldus Wytze. De campagne loopt voorspoedig. ,,We krijgen hele leuke reacties. Dat geeft vertrouwen dat mensen hier behoefte aan hebben."

Beloning

Iedereen die meedoet aan de crowdfunding kan een beloning kiezen. Dat varieert van zelf een cv vormgeven via de creator tot aan voor bedrijven de mogelijkheid om hun logo op de website te zetten.