Nieuws Financiën

Jonge Overijsselse ondernemers willen multiculturele kledinglijn opzetten

Zes jonge mensen van vier verschillende nationaliteiten willen met hun bedrijf Enrich Each Other (E²O) bruggen bouwen tussen culturen: ze willen een bijzondere, multiculturele kledinglijn opzetten. Twee van de zes zijn jonge Overijsselnaren, zo schrijft De Stentor.

Anne Boer | Foto: Frans Paalman 27 oktober 2016

Enrich Each Other Zwolle

De jonge ondernemers omschrijven hun bedrijf Enrich Each Other als non-profit, multicultureel en grenzeloos. Het bedrijf ontstond tijdens de CREA Summer Academy Utrecht eerder dit jaar.

Vier nationaliteiten

De zes jonge mensen hebben vier verschillende nationaliteiten. Ze komen uit Rusland, India, Nederland en Afghanistan. Een van die zes is Bonita Thompson-Witte (24) uit IJsselmuiden. Ze is in 2015 afgestudeerd als illustrator aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Bonita koppelde als eerste de Zwolse illustrator/beeldmaker Myriam Keijzer (23) aan de Syrische vluchtelinge Iana Ballani (37), die met man en drie kinderen in Genemuiden woont.

Samenwerken

Iana voedt Myriam met haar verhalen en teksten, waarin familie, vriendschap, balans en harmonie sleutelwoorden zijn. Myriam brengt haar verhalen, vakmanschap en ervaringen in. Zo ontstaat een verrassende cocktail van invloeden die moet leiden tot een al even verrassend ontwerp. Het streven is dat het eerste resultaat van de kledinglijn in de zomer van volgend jaar te koop is.

> Lees het hele verhaal in De Stentor van donderdag 27 oktober, editie Zwolle

Op de foto: Bonita, Myriam en Iana (van links naar rechts)