Nieuws Financiën

Jumbo in Oostburg komt er tegen wil en dank

Het is een vreemd dossier, dat van de eventuele bouw van supermarkt Jumbo in Oostburg. Het enthousiasme ervoor neemt zienderogen af, en toch stemt de Sluise gemeenteraad er volgende week gewoon mee in.

Van onze redactie 10 juli 2016

Jumbomartijnwerkdrukutrecht1065

De bouw van de Jumbo aan de Langestraat, is een wens van B en W. Volgens het college trekt de komst van de supermarkt meer mensen naar Oostburg.

Kritiek Tegenstanders zeggen al geruime tijd te vrezen dat de bouw funest kan zijn voor de andere drie supermarkten in Oostburg en mogelijk ook voor die in omringende dorpen. Bovendien is er kritiek op de locatie. De beoogde plek ligt aan de Langestraat, pal naast de nieuwe brede school. Daar fietsen veel scholieren.1,4 miljoen Voor Wethouder Peter Ploegaert zit er niks anders op dan het voorstel te blijven verdedigen. De bouw van de supermarkt moet Sluis zo'n 1,4 miljoen euro opleveren en dat is eigenlijk al uitgegeven. Het geld gaat naar de herinrichting van het centrum van Oostburg, die inmiddels is begonnen. Raadsleden zijn daar niet blij mee en voelen zich 'met de rug tegen de muur gezet', herhaalden ze woensdag weer eens tijdens een commissievergadering. Daar werd gepraat over de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan.Financieel onverantwoord Francois Babijn (Lijst Babijn) stelde onomwonden 'daarom niet anders te kunnen dan dit slechte besluit maar te steunen'. Andere partijen waren wat milder, maar kwamen ook niet verder dan 'stoppen is financieel onverantwoord' (D66) en 'nu nog draaien getuigt niet van goed bestuur' (Nieuw Gemeentebelang). Het verbijsterde de PvdA-fractie, die al van meet af aan tegenstander is van de bouw. "Door een slecht plan goed te keuren, maak je het alleen maar erger", mopperde Robert Evers. Alleen de VVD lijkt nog onvoorwaardelijk te geloven in het plan.De gemeenteraad neemt donderdag een definitief besluit. Bezwaarmakers, andere supermarkten en omwonenden, kunnen dan nog naar de Raad van State stappen.De bouw van de supermarkt moet Sluis zo'n 1,4 miljoen euro opleveren