Nieuws Financiën

Kaartjes Lentebad online te koop

Nieuwe software van Zevenaarse zwembad maakt ook digitale planning en urenregistratie mogelijk, meldt De Gelderlander.

Karin Mulder 14 maart 2016

Zwembad Kaartverkoop

Bezoekers van het Lentebad kunnen straks online hun kaartjes kopen. Het Zevenaarse zwembad neemt maandag nieuwe software in gebruik waardoor in eerste instantie abonnementen en meerbadenkaarten thuis opgewaardeerd kunnen worden. Op korte termijn is het ook mogelijk losse zwembadkaartjes online te kopen.

Vooralsnog is het Lentebad het enige zwembad in de regio dat deze onlineservice biedt. Om van deze service gebruik te kunnen maken, moeten vaste bezoekers van het zwembad een nieuwe klantenpas aanschaffen. "Bestaande klanten kunnen hun pas gratis omruilen", zegt Bas Bouwman, teamleider van het Lentebad. Wie nog niet over een klantenpas van het Zevenaarse zwembad beschikt, kan voor 4 euro een kaart aanschaffen. Wie niet beschikt over een klantenkaart van het Lentebad en er ook geen wil aanschaffen, kan straks online een los kaartje kopen. Dit kaartje moet thuis worden uitgeprint en kan bij het zwembad worden gescand. Volgens Bouwman blijft het mogelijk om aan de kassa van het zwembad een kaartje te kopen. "Alleen voorkomen we op deze manier dat bezoekers in de rij staan voor een kaartje. Ons personeel kan zich dankzij de nieuwe manier van kaartverkoop met andere zaken bezighouden. Bijvoorbeeld met de verkoop van een kop koffie."

Nieuwe softwareDe nieuwe software kost volgens Bouwman in totaal zo'n 65.000 euro. "Deze software maakt het ook mogelijk dat we onze hele planning digitaal kwijt kunnen. Dat geldt voor de urenregistratie van het personeel. Maar ook het leerlingvolgsysteem van de zwemlessen."

Momenteel zijn vijfduizend pasjes van vaste klanten van het Lentebad in omloop. Betalen kan vanaf maandag ook digitaal, met behulp van iDeal.