Nieuws Financiën

Kansen voor groene ondernemers

Van onze redactie 18 januari 2016

Groenestroom1065

Zes startende ondernemers in de duurzame hoek krijgen van een nieuw netwerk in Friesland, Frieze Kansen, hulp om snel business op te bouwen, schrijft Noordblog maandag. De zes gelukkige worden op 12 februari geselecteerd.

Zeventien kandidaten hebben afgelopen week hun innovatieve ambities ontvouwd in de Leeuwarder Kanselarij. De zes geselecteerde gelukkige krijgen toegang tot de onderzoeksfaciliteiten van Wetsus, Paques, Omrin, Ecommunity Park en Rijksuniversiteit Groningen.

Verder staat het netwerk de jonge ondernemers bij in het scherp krijgen van concepten, klantgroepen en benodigde competenties. Ook krijgen ze hulp bij (het zoeken van) financiering.

De overtuiging van het netwerk is dat duurzaamheid het fundament is waarop Friesland een nieuwe economische toekomst kan bouwen. Meer in het bijzonder: schone technologie die gebruikmaakt van in de regio beschikbare grondstoffen (biobased) die na gebruik te verwerken zijn tot nieuwe waardevolle producten (circulair). Het netwerk ontstond in 2013 onder de naam Friese Kansen.

De financiering is nog niet rond, maar er ligt een aanvraag bij de provincie. FB Oranjewoud, dat de nalatenschap van Friesland Bank beheert, heeft al wel steun toegezegd. Kandidaten kunnen een deelnameformulier downloaden op www.bestart.nu.