Nieuws Financiën

Klaar voor heropening na metamorfose

Marco Gerling | Foto: Rianne den Balvert 29 januari 2016

Bestwesternwoerden1065

De verbouwing heeft meer dan een jaar geduurd maar daar is het resultaat ook naar. Vrijwel niets herinnert nog aan het oude hotel aan de Utrechtsestraatweg in Woerden, de nieuwbouw is klaar voor gebruik. Dat bericht het AD vrijdag.

Zelfs de buitenmuren van het oude Best Western Hotel aan de rand van het Woerdense centrum zijn vervangen door nieuwe. En binnen zijn bijna alle muren neergehaald, verplaatst of vervangen. Wat tot november 2014 nog vooral een vervallen en smoezelig hotel was, is omgebouwd tot een modern nieuw onderkomen met 64 kamers.

Maandag trekken de eerste gasten in het hotel, ruim twee weken later opent burgemeester Victor Molkenboer het nieuwe onderkomen officieel. Nu al is Marcel Rutten laaiend enthousiast over het eindresultaat, dat gisteren werd gepresenteerd aan alle medewerkers die hier aan de slag gaan. ,,De renovatie is geweldig goed gelukt,'' vindt de man die samen met Titus Stoelinga het onderkomen als eigenaar gaat beheren.

StadDe ruimtes zijn modern ingericht en iedere gast krijgt op zijn kamer een inkijk in de stad waar het hotel staat. Overal zijn straattaferelen te zien van Woerden in de vorige eeuw. De kaasmarkt, de winkelstraat en een voormalig hotel bijvoorbeeld, zijn prominent in beeld op de wand van een kamer. Iedere kamer is wat dat betreft uniek en heeft een sterke Woerdense tint. Niet voor niets is gekozen voor aanpassing van de naam in Best Western City Hotel Woerden.

Nieuw hotel"Wij spreken niet van een verbouwing maar van een nieuw hotel", zei Marcel Rutten eind vorig jaar al. Volgens hem heeft de Woerdense ondernemer Jan van Drie zijn 'heel grote Woerdense hart' getoond door te investeren in nieuwbouw en door lokale aannemers in te zetten.