Nieuws Financiën

Maximale huurstijging hogere inkomens Domijn in Enschede

Woningcorporatie Domijn in Enschede legt haar huurders met midden- en hogere inkomens per 1 juli een maximale huurverhoging op van respectievelijk 2,6 tot 4,6 procent. Domijn wil hiermee ‘scheefwonen’ tegengaan. Het gaat om 10 procent van het huurdersbestand van Domijn.

Van onze redactie 11 april 2016

Huur huurprijzen Koop Woning Thinkstock

Uitzondering in deze categorie zijn huurders die een huur betalen tussen 628,76 en 710,68 euro. Zij verdienen te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een huurwoning in de vrije sector, of een koopwoning. Domijn rekent voor deze groep alleen de inflatiestijging van 0,6 procent door. Dat percentage wordt ook doorberekend aan huurders met lagere inkomens. Dat is 90 procent van het huurdersbestand.

Betalingsproblemen„We horen steeds vaker van het gros van onze huurders dat ze moeite hebben om rond te komen door de almaar stijgende kosten. Daarom hebben we ook dit jaar besloten de huren van het grootste deel van onze huurders alleen te verhogen met het inflatiepercentage,” aldus Lucas Fransen, manager Wonen. „Daarmee willen we betalingsproblemen op voorhand voorkomen.”

Foto: Thinkstock