Nieuws Financiën

Stef Smit (MKB-Claim): 'Heeft jouw bedrijf te veel betaald voor een vrachtwagen?'

Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) hebben van 1997 tot en met 2011 verboden prijsafspraken gemaakt. Hierdoor hebben meerdere bedrijven, ook in ons land, ongeveer 10 tot tot 15 procent te veel betaald voor trucks of vrachtwagencombinaties.

Van onze redactie 2 april 2023

Trucks vrachtwagens parkeerplaats

Stef Smit van de stichting MKB-Claim is dinsdag 4 april een van de studiogasten in De Ondernemer Live. Hij komt vertellen over wat het truckkartel (1997-2011) precies inhoudt en wat bedrijven kunnen doen om het te veel betaalde geld terug te eisen. Want dát zou moeten kunnen, blijkt uit een recente uitspraak van het Britse Competition Appeal Tribunal.

DAF Trucks en haar Britse dochter moeten schade vergoeden aan de Britse Royal Mail en British Telecom. De rechtbank oordeelde dat 5 procent daarvan te veel was betaald vanwege de kartelafspraken. DAF moet bijna 19 miljoen euro aan deze bedrijven terugbetalen.

Voor Nederlandse bedrijven heeft MKB-Claim een schadecalculator online gezet, waarmee ondernemers een indicatieve berekening kunnen maken van de schade veroorzaakt door het kartel. Via deze link kun je een berekening doen.

De Ondernemer Live is dinsdag 4 april van 11.00 tot 13.00 uur te horen op New Business Radio en te zien op deondernemer.nl en YouTube.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws