Nieuws Financiën

Nieuwe leiding hotel-restaurant in Markelo zet in op meer regio

Hotel-restaurant Herikerberg in Markelo wil de regio beter op de kaart zetten. Onder leiding van Daniël Brandiet en Annemarie ten Broeke maakt het horecabedrijf na het faillissement een doorstart.

Harry Gerritsma | Foto: Annina Romita 24 mei 2016

Restaurant markelo regio annina romita

Vijftien jaar geleden mocht Daniël Brandriet met zijn zusjes, en met toenmalig burgemeester Ank Bijleveld, het herbouwde hotel-restaurant Herikerberg openen. Ze zijn de kinderen van Guus Brandriet, de eigenaar van het complex aan de Goorseweg, tussen en Goor.

Sinds deze vrijdag zwaait Daniël Brandriet (28) de scepter in het hotel-restaurant, samen met zijn partner Annemarie ten Broeke (35). Ze hebben er alle vertrouwen in. "Want dit is een schitterend bedrijf dat goed loopt met geweldig personeel in een fantastische omgeving", zeggen ze.

OvernameHet was de bedoeling dat ze het hotel-restaurant zouden overnemen op het moment dat het huurcontract met de vorige exploitant, Astrid Diepemaat, eindigde. Over 21 maanden. Haar bankroet in april, veroorzaakt door schulden uit het verleden, heeft dat versneld.

Brandriet is bij wijze van spreken 'boven de tap' geboren. Zijn ouders bestierden toen het Wapen van Delden. Gedurende zijn studie Bedrijfskunde had hij bijbaantjes in de horeca. Daarna heeft hij jaren bij diverse bedrijven, zoals in het restaurant van zijn moeder, ervaring opgedaan.

ConcurrentieZijn vriendin heeft nog een winkel in Enschede. Die wil ze van de hand doen. Daarvoor was ze werkzaam in de horeca. Het werken met mensen, ze 'nog blijer maken dan toen ze binnenkwamen' spreekt hen aan. Dat er veel concurrentie in de horeca is, hoef je ze niet te vertellen. "Wij gaan uit van onze eigen kracht, we stappen er positief in", zegt Brandriet.

De regioZe gooien het niet meteen over een andere boeg, maar het is duidelijk dat er andere 'accenten' worden gelegd. Zo wil het stel het hotel-restaurant in de regio beter op de kaart zetten en het toegankelijker maken voor inwoners van Hof van Twente en van omliggende plaatsen. "Veel mensen uit de regio zijn hier nog nooit geweest. We zijn meer dan een hotel. We hebben ook een restaurant, conferentiezalen en een fraaie tuin. We gaan in de keuken meer met streekproducten werken, bijvoorbeeld met asperges uit Twente. Dat wordt op prijs gesteld."

Andere gegadigdenDat zijn vader eigenaar van het complex is, was een voordeel dat de overige acht gegadigen niet hadden. "Maar de onderhandelingen over de huurprijs waren pittig. De curator wilde er zoveel mogelijk geld uithalen om schuldeisers tegemoet te komen en ik wilde zo weinig mogelijk betalen. Dat is het spel. Ik ben ook niet 'het zoontje van', ik ben Daniël Brandriet en financieel onafhankelijk. Mijn vader zal zich niet met de bedrijfsvoering bemoeien." Lachend: "Dat zou binnen een paar uur tot oorlog leiden."

Ze gaan er ook wonen. "Wij zijn hét gezicht en het aanspreekpunt van dit bedrijf."