Nieuws Financiën

Ondernemer in tranen

Tekst en foto Daniëlle Verweij 15 januari 2016

Petervanmil1065

Aannemingsbedrijf Van Mil mag zich dit jaar 'Onderneming van het jaar' noemen. Tijdens een speciale verkiezingsavond van Vereniging Ondernemers Alphen (VOA) wees het publiek het bedrijf aan als winnaar. Dat meldt het AD vrijdag.

Daarmee liet de kersverse winnaar donderdagavond de andere genomineerden Sera Groep/Alphens.nl en Sakura Finetek Europe achter zich.

Tranen van gelukTranen van geluk schoten spontaan in de ogen van Peter van Mil, die samen met zijn broer Jeroen de directie vormt, bij de bekendmaking. Burgemeester Liesbeth Spies overhandigde de ondernemers hun bokaal, bloemen en felicitaties.

Slaapkamer werd kantoorDe gedreven broers zetten, samen met hun ouders Chris en Marthy, in 1995 hun eerste stappen in ondernemersland. "Ik had nét mijn diploma en we zijn direct doorgereden naar de Kamer van Koophandel," deelde Peter van Mil met het publiek. "Mijn oude slaapkamer werd kantoor."

Inmiddels werken tien vaste krachten in dienst van Van Mil en wil het bedrijf graag een middelgrote speler blijven. De onderneming is gevestigd aan de Curieweg.

In een bomvol Theater Castellum met 660 VOA-leden als gast, nam Astrid Joosten de presentatie voor haar rekening. Smartphones werden niet alleen ingezet voor de stemming maar ook voor opiniepeilingen in de zaal. Daar bleek onder meer uit dat de ondernemers veel vertrouwen hebben dat ze goede zaken zullen doen aankomend jaar.

De zevenkoppige jury, die anoniem stemt, had het moeilijk met het bepalen van de uiteindelijke winnaar. Zij hadden twee derde stemrecht, de zaal de resterende een derde. "De VOA-leden hebben de doorslag gegeven met hun stem," verklaart voorzitter Eric Carree.

De voorzitter gaf tijdens de bijeenkomst aan dat VOA, in ledenaantal de grootste ondernemersvereniging van Nederland, dit jaar gaat werken aan expansie. ,,Nu nog is ruim 30 procent van de ondernemers lid, dat moet echt 50 procent worden."