Nieuws Financiën

Osse Maaltijdbox: samen eten van lokale producten

Alleen eten is er niet bij. De Osse box met kant-en-klare maaltijden, komt alleen in meerdere porties. Want er moet samen van gegeten worden. Met de buurvrouw, familie, collega's of vrienden, schrijft het Brabants Dagblad.

Kirsten Rietbergen 7 juli 2016

Maaltijdbox Oss

'Voor mijn ouders', 'Voor mijn buur' of 'Voor mijn vrienden' komt er uitnodigend op de nieuwe Osse maaltijdbox te staan. Een uitnodiging om samen te eten van lokale producten die door boeren, producenten en koks uit de regio gemaakt zijn.

FinancieringIn Oss wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van bijzondere kant-en-klaar maaltijden. Bij deze maaltijdbox draait het vóór alles om het ontmoeten. Daarom krijgt de jonge onderneemster Tessa Elbers, opgegroeid in Oss, financiering van Agrifood Capital, De Kracht van Oss en de provincie om het idee te ontwikkelen.

Ondernemer Tessa Elbers (tekst gaat verder onder foto)

"Het mag niet de zoveelste versbox worden, geen grootschalig tafeltje-dekje en geen HelloFresh waarbij je alles zelf moet koken", zegt Elbers.

Cadeau"Het is een mooi uitziende maaltijd, die gepaard gaat met een leuke uitnodiging en die je je vrienden of familie cadeau kunt doen. Voor tachtig of negentig procent klaar. De finishing touch kun je er samen aan geven door er nog wat verse kruiden aan te toe te voegen of kaas over te strooien."

Elbers heeft na haar studie fooddesign aan de HAS van eten en ontmoeten haar werk gemaakt. "Ik verzorg bijvoorbeeld de catering op netwerkborrels waarbij de één het hapje krijgt en de ander de dipsaus. Dan moeten mensen elkaar wel op gaan zoeken."

Wild ideeDe Osse maaltijdbox mag niet bij een wild idee blijven. Daarom werken ook de gemeente Oss, HAS Hogeschool en de Talentencampus er aan mee, en krijgt Elbers als startende ondernemer begeleiding van Sprangers Communicatie en Starters Succes Oss.

"We gaan iets nieuws maken, waar de hele keten van agrifood van kan profiteren. Boeren, middenstanders, producenten, ze kunnen allemaal meewerken."

HaalbaarOf er animo is, is nog de vraag. Vanavond heeft Elbers een gesprek met leveranciers, producenten en koks tijdens een bijeenkomst in de theaterzaal van het Hooghuis in Oss. Brabant Zorg, Marco van Bergen van Jumbo, tuinderij Spierings, ziekenhuis Bernhoven, Dalco en slager Dennis Zeegers denken al mee over de haalbaarheid en het concept.

KostenWat de box gaat kosten, is nog niet bekend. "Zie je het als een avondje uit of als een luxe kant-en-klaar maaltijd? Een prijs gelijk aan een maaltijd Chinees, daar willen we naar streven."

Het eindresultaat wordt in oktober, tijdens de Dutch Agrifood Week, bekend gemaakt.