Nieuws Financiën

Provincie Overijssel trekt 1,3 miljoen uit voor duurzame projecten

De provincie heeft 1,3 miljoen euro uitgedeeld aan Overijsselse projecten die een bijdrage leveren aan duurzame energie of energiebesparing.

Van onze redactie 8 januari 2016

Duurzaam1

Onder de in totaal elf initiatieven vallen ook de verduurzaming van het kantoorgebouw van Esschert Design in Enschede, het Twickel College in Hengelo, bedrijfspand Niverplast in Hellendoorn en de rijksmonumentale watermolen in Denekamp. De energiebesparende maatregelen van kunststofproducent Herikon in Almelo worden tevens financieel ondersteund.

Lat ligt hoog“We leggen de lat hoog: in 2030 moet 20% van de in Overijssel gebruikte energie duurzaam zijn opgewekt”, aldus gedeputeerde voor Milieu, Energie en Europa Erik Lievers. “Deze projecten leveren daaraan een bijdrage, vandaar dat we ze ondersteunen met een subsidie.”

Nieuwe rondeDe provincie stelt twee keer per jaar een zogeheten tenderregeling open voor initiatieven op het gebied van nieuwe energie en energiebesparing. In februari start de eerste ronde van 2016. Dan kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend op www.overijssel.nl.

Deze worden evenals de aanvragen vorig jaar beoordeeld door een onafhankelijk adviesbureau. De hoogst scorende projecten krijgen subsidie. Er geldt een maximum van 199.000 euro per project.