Nieuws Financiën

Reggeborgh Rijssen verwerft belang in Prescan Hengelo

Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels uit Rijssen, gaat helpen de groeiambities van Prescan in binnen- en buitenland te realiseren.

Van onze redactie 31 mei 2016

Prescan reggeborgh investering christian van der meij

Prescan werd in 2003 opgericht door de huidige algemeen directeur Eddy van Heel (43) en diens oom Jan Zantinge (61). In 2008 trad Lucas van Heel (41), broer van Eddy, toe tot de directie. Zantinge stapt met de komst van Reggeborgh uit als aandeelhouder. Hoe groot het belang is dat Reggeborgh verwerft, wil Eddy van Heel niet zeggen. "Maar we zijn blij met deze gedegen investeerder. Reggeborgh brengt niet alleen groeikapitaal in, maar beschikt ook over veel kennis en een groot zakelijk netwerk."

Preventief onderzoekPrescan introduceerde de Total Body Scan, een onderzoek gericht op het vroegtijdig opsporen van eventuele kwalen en ziektes. Aanvankelijk was dat verboden en werd het onderzoek uitgevoerd in ziekenhuizen in het Duitse grensgebied. Nu is preventief gezondheidsonderzoek wel toegestaan - Prescan heeft een eigen kliniek in Baarn - maar Prescan mag zijn diensten niet 'actief aanbieden'. Klanten die reageren op advertenties van Prescan moeten daarom in Duitsland worden onderzocht.

Van Heel verwacht dat binnenkort preventief gezondheidsonderzoek in Nederland zonder voorbehoud wordt toegestaan. Het bedrijf wil dan uitbreiden met minstens nog eens drie eigen onderzoekscentra in Nederland en samenwerkingsverbanden aangaan met ziekenhuizen.

WereldwijdPrescan werkt nu met 108 mensen, onder wie 70 medisch specialisten. Naast de vestigingen in Hengelo en Baarn heeft het bedrijf twee filialen in Engeland, Schotland en Duitsland en twee vestigingen op franchisebasis in Oostenrijk. Na de zomer moet Prescan Amerika openen.

ZorgDat Reggeborgh in de 'zorg' stapt is opmerkelijk. In 2002 kondigde directeur Henry Holterman al aan, dat het in de bouw (VolkerWessels) verdiende geld deels in de zorgsector zou worden geïnvesteerd. In 2004 onderhandelde Reggeborgh over de overname van het Slotervaartziekenhuis Amsterdam. Het vormde toen met het vorig jaar failliet verklaarde concern Imtech Het Ziekenhuis Consortium (HZC).

Foto: Christian van der Meij