Nieuws Financiën

Sportcentrum De Loods opent tweede vestiging in Tubbergen

Binnen tien jaar een tweede vestiging openen. Dat had Wout Borgerink (28) zich als doel gesteld toen hij in januari sportcentrum De Loods begon in Albergen. Krap een jaar later is het al zover. Volgend jaar opent hij een nieuwe, tweede vestiging in Tubbergen, zo schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Mart Oude Nijeweeme | Foto: Frans Nikkels 16 december 2016

Wout Borgerink

"Het gaat boven verwachting goed", vertelt Borgerink, die in Tubbergen geboren en getogen is. "Vier weken geleden kregen we deze optie. Als zo'n kans zich voordoet, kunnen we die niet laten liggen." Daarmee maakt het oranje van Olympic Gym in Tubbergen begin volgend jaar plaats voor het blauw van De Loods.

Concurrentie

Tubbergen heeft met fitnesscentrum Studio Sport al een sportschool van formaat. Toch vreest Borgerink niet voor concurrentie. "Het is niet onze bedoeling de grootste te worden. Er is ruimte voor twee clubs. Die ruimte is er ook altijd geweest. Maar omdat ze bij Studio Sport vol zitten, wil ik mensen ook een andere gelegenheid geven om te sporten."

Vernieuwing

Met aangepaste openingstijden en vernieuwde apparatuur blaast Borgerink nieuw leven in de sportaccommodatie aan de Von Bönninghausenstraat. "Mensen liepen er weg omdat de apparatuur niet voldeed. Ik spreek nog veel mensen in Tubbergen en die zeggen dat de sfeer er prima is. Dat willen we graag zo houden."

Mix

Er wordt ook gebouwd aan een zonnestudio en er komt een mogelijkheid voor spinning onder begeleiding. "Op die manier hebben we een mooie mix tussen de vestigingen in Albergen en Tubbergen." Het is de bedoeling dat abonnees straks met één pasje op beide locaties naar binnen kunnen.