Nieuws Financiën

Start-up ontwikkelt Clipon waterfles

De Groningse ondernemer Leonard Kollen (28) maakte de Clipon: een waterfles die je op elke fiets kunt klemmen. Hij probeert er 80.000 euro crowdfunding mee op te halen. Dat bericht RTLNieuws zaterdag.

Van onze redactie 22 februari 2016

Fietsen water waterfles startup groningen

Leonard Kollen is fanatiek fietser in zijn vrije tijd, maar ergerde zich eraan dat hij op langere fietstochten vaak drinkwater te kort kwam.

Hij bedacht een oplossing: een waterfles die je makkelijk op elke fiets kunt klemmen, zonder dat je er een houder voor nodig hebt. Kollen, die voor zijn werk ontwerpen maakte voor andere bedrijven, wilde weleens een project voor zichzelf doen, dus zocht hij een productontwikkelaar met goede technische kennis, en ging aan de slag.

Resultaat is de Clipon: een waterfles die je op een stang klemt als een wasknijper, met twee compartimenten die aan elkaar vastzitten met een veer.

Het ontwerp is nu klaar en het eerste prototype getest. Nu probeert Kollen 80.000 euro crowdfunding op te halen via Kickstarter, zodat hij mallen kan laten maken en de productie op kan starten. Er is al belangstelling van over de hele wereld: Japan, Nigeria en Saoedi-Arabië.

Leuke bijkomstigheid: in de testfase bleek dat de fles ook handig is op andere plekken, zoals kinderwagens, golfkarretjes en de reling van een boot.

Bekijk hieronder hoe de Clipon werkt.