Nieuws Financiën

Startupdroom komt uit; Mobgen verkocht aan Amerikanen

Mobgen werd zeven jaar geleden door drie vrienden opgezet en telt inmiddels 170 medewerkers en, naast Amsterdam, ook vestigingen in Londen en Spanje. Het bedrijf ontwikkelt apps met bijbehorende financiële oplossingen voor onder meer Shell, het Spaanse moederbedrijf van Zara en Bershka Inditex, de KNVB en Bavaria. Dat bericht het Parool.

Herman Stil (Het Parool) / redactie De Ondernemer 20 juli 2016

"We hebben Mobgen in zeven jaar opgebouwd tot marktleider in mobiele toepassingen", zegt topman Ron Vrijmoet. "De ontwikkelingen in de mobiele technologie gaan zo snel, dat we aansluiting wilden zoeken bij een groot bedrijf als Accenture." Het Amerikaanse bedrijf geldt als de grootste it-consultant ter wereld.

Het bedrijf zal volgens Vrijmoet zelfstandig blijven binnen Accenture. Over een overnamesom zwijgen de partijen. Een deel daarvan stroomt naar verzekeraar Aegon die drie maanden geleden een minderheidsbelang in de Amsterdamse appontwikkelaar nam.

VakantiehulpMobgen is, met bedrijven als Adyen en Symbid een van de grote fintechstartups die Amsterdam heeft voortgebracht. "Het is mooi om te zien dat er in Amsterdam iets kan ontstaan, dat in de belangstelling komt van zo'n grote partij," zegt Vrijmoet. "Op het gebied van fintech is Amsterdam leidend en een partij als Accenture erkent dat zo."

Aan het kantoor in de Marnixstraat ontwikkelde het bedrijf onlangs de ANWB-app Vakantiehulp. In de app wordt een ANWB-lid dat onderweg is naar een van de 43 landen die worden gedekt digitaal aan het handje genomen. De app verschaft lokale verkeersinformatie en reisnieuws, maar spijkert de vakantieganger ook bij op het gebied van lokale verkeersregels.

Gerelateerde artikelen:Fintech revolutie schudt financiële sector opAmsterdam wordt Silicon Valley van financiële sector