Nieuws Financiën

Strandresidentie: eten en slapen in één idee

Een jaar of tien geleden, in restaurant Oud Sluis. Hoteleigenaar Bart Gorthmanns stapt binnen: of Sergio Herman wellicht zin heeft bij hem in zijn Strandhotel in Cadzand-Bad een restaurant te beginnen? De sterrenchef zegt nee, maar het idee laat hem niet los. Een paar jaar later is het alsnog zo ver. Restaurant Pure C opent de deuren, in het Strandhotel schrijft PZC dinsdag.

Martijn de Koning 29 maart 2016

Hoteleigenaren Zeeland bouwplannen strandredisentie

Broer en zus Gorthmanns staan nu, met Herman, voor een nieuwe stap. Het hotel én het restaurant gaan op in de 'Strandresidentie'. De bouw is inmiddels bezig. In een imposant ontwerp komen uitbreiding van het hotel, culinaire beleving en de bouw van 64 appartementen samen.

Culinaire ideeën

Voor dat laatste is de Knokse Compagnie Het Zoute verantwoordelijk. De komst ervan staat grotendeels los van de andere vernieuwingen, al delen de appartementbezitters straks hun parkeergarage met de hotel- en restaurantgasten. Veel belangrijker voor Bart en Anne is de uitbreiding en vernieuwing van het hotel. Die krijgt straks, met zeventig kamers, bijna twee keer zoveel capaciteit als nu. Opvallender is de koppeling met de culinaire ideeën van Sergio Herman. Pure C blijft op z'n plek in het hotel, en in het gebouw komen straks ook een lobbybar en een 'bakery shop', waar voorbijgangers broodjes kunnen afhalen. Het nieuwe havenpaviljoen van Herman, een steenworp verder, hoort ook bij de plannen.

Openbare duinovergang

Het hotel en de restaurants stralen straks dus eenheid uit. Het complete ontwerp is van Piet Boon, en Sergio Herman geeft zijn naam aan zes hotelsuites. "Sergio doet het eten en drinken, wij de 'back office'", houdt Bart het simpel. Het nieuwe gebouw wordt straks voor iedereen toegankelijk. Het hotel wordt, veel meer dan nu, onderdeel van het Duinplein. Sterker nog: het dient als openbare duinovergang. "Je moet hier gewoon op je slippers en in korte broek binnen kunnen wandelen", vinden Bart en Anne. "Het wordt kwalitatief goed, maar niet heel luxe." Die uitstraling krijgt ook het uiterlijk van het gebouw. Logisch eigenlijk, vinden ze, voor een Strandhotel. "Het huidige ontwerp straalt niets uit van het kustgevoel. Het had overal kunnen staan."

De plannen zien er prachtig uit, maar eerst is het wel even doorbijten. Naast het hotel is een enorme bouwput ontstaan. Pas in 2019 is alles klaar, inclusief de renovatie van het huidige hotel. Gelukkig tonen klanten veel begrip, vertelt Anne. "Doordeweeks geven we korting, in het weekeinde wordt er niet gewerkt. Het moet gewoon even."