Nieuws Financiën

Succes door A-kwaliteit voor een B-prijs

Hondenvoerfabriek VDM in Drachten breidt fors uit en noordblog legt het succes uit: A-kwaliteit leveren voor een B-prijs.

Van onze redactie 15 februari 2016

Hondenvoer uitbreiding uitbreiden Drachten ondernemer

Met gepaste trots leggen eigenaren Jacob Nolke (67) en Trienke (52) van der Meer uit dat zij conservatief zijn. Zo weigeren zij huismerken te produceren voor derden. Ze houden onverkort vast aan het eigen merk Cavom.

Geld lenen hebben ze nog nooit gedaan, want eerst geld verdienen, dan uitgeven is het motto van deze ondernemers. Het bedrijf groeit uit zijn jasje, dus moet noodzakelijk uitgebreid worden. Kosten voor de komende uitbreiding: 4,5 miljoen euro.

De uitbreiding omvat de bouw van een nieuwe opslagloods en kantoorruimte. In de bestaande opslagruimte en kantoren creëert VDM zodoende ruimte voor nieuwe productielijnen.

Jaarlijks ziet VDM, dat in 1898 als foeragebedrijf begon in Woudsend, de omzet plussen. A-kwaliteit leveren voor een B-prijs wordt gerealiseerd door het relatief hoge vleesgehalte in het voer en het feit dat VDM zijn hondenbrok perst in plaats van extrudeert. Hierdoor gaan er minder voedingswaarden verloren.

Bouwgroep Noord uit Drachten hoopt de klus zo rond de bouwvak te klaren.